måndag 3 november 2014

Syglädje

Tänk att beslutet om att sluta massproducera kunde vara så befriande. Nu helt plötsligt är det jätteroligt att sy igen. Nu unnar jag mig att gå ner i syrummet och bara sy det som är roligt och sånt jag kommer på för stunden. Kommer t o m på mig själv med att tänka på att "DET" kan jag sy och ge till den eller den, innan har allt bara handlat om att sy för att sälja - ett tråkigt ekorrhjul. Det är en underbar lyx att bara sy EN av något, innan har jag hela tiden tänkt efter hur jag skulle klippa för att det ska räcka till si eller så många, eller hur jag kunde förenkla arbetet så det skulle gå fortare. Nej där vill jag nog inte hamna igen.

Så idag mina vänner har jag sytt två ljuspåsar med 10 st antikljus i varje och de är inte ens likadana fast de ska med till julmarknaden. Ja jag har ju redan innan beslutet togs bokat in mig på två julmarknader så de får väl följa med dit. Men OM de inte säljs är det inte hela världen, då har jag bara fler presenter att ge bort eller så tänder jag väl ljusen själv.



Älskar känslan av att bara sy EN av något

Eventuellt har jag någon som vill beställa nyckelband till rummen på sitt B&B och de ville ha lite olika förslag på typsnitt utbroderade så de kan se vad som finns att välja på. Denna tyglapp är ivägskickad idag och så håller vi tummarna att jag får bli rumsnyckelbandsleverantör (det ordet skojar man inte bort).



Nu är det kväll och dessutom måndag så jag passar på att länka till Evas blogg där hon har sin generösa Visa och berättamåndag. Kolla in alla hennes fina alster och alla som länkar sina bloggar till hennes sida. Men förbered dig på att du har att göra en bra stund, inspirationen flödar. Nu ska jag lägga fötterna högt och njuta av att det är en mörk och kulen höstkväll och jag behöver INTE gå ner i syrummet bara för att jag måste längre. Jag kommer fortsätta sy men BARA för att det är roligt. Må så gott!




5 kommentarer:

  1. En fin och tänkvärd text samt bilder INSPIRERAR du oss med idag !!
    Tack för du länkar denna måndag till Visa och Berätta/Bambikram

    SvaraRadera
  2. Vilka trevliga ljusförvaringar och trevlig present. Lycka till med julmarknader och nyckelbanden! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka ljuvliga påsar!Linnetyg är så vackert .
    Ha en trevlig dag.
    Gudrun

    SvaraRadera
  4. Va skönt att höra och läsa din ord, visst är det befriande, trots att jag producerar småväskor i parti o minut:O)) men det äe bara för att det är roligt:O)) Himla fina ljuspåsar förresten. / kram Immi

    SvaraRadera
  5. Disse posene til lys var utrolig søte.

    SvaraRadera