måndag 17 november 2014

Snart dags igen

Jo jag vet att jag har sagt att jag ska sluta stå på marknad och det ska jag också men dessa två julmarknader var bestämda sedan lång tid tillbaka. Och sen för det andra så har jag så mycket uppsytt som jag måste försöka bli av med så det kan hända att jag ställer mig på någon marknad framöver också. Bara för att jag kan och har lagret. Och så finns det ju då saker som jag syr som faktiskt säljer ganska hyfsat och det är bland annat kladdmajorna. Det fanns inte så många i lådan som jag hade hoppats så jag fick helt enkelt sätta mig och sy upp några och så här blev dom.


Sen är de där grytlapparna som blir helt klara i brodermaskinen väldigt roliga att sy och eftersom tyg och grillfoder fanns hemma och jag ändå skulle vara i syrummet så kunde maskinen få jobba på med några fler par som också får följa med till marknaden.


Arvidssons underbara tomtar passar perfekt till grytlappar

Sen hittade jag ett mönster på nätet på en ny sorts tygkorg. Den blev ca 20 cm i diameter och passar perfekt att ha t ex pepparkakor i nu till jul. Och som med allt man syr första gången så ser man en del man vill göra annorlunda när man syr nästa.


Och så ett hjärta. Passar bra till jul också.


Och vad mycket roligt smått plock det finns att köpa till jul. Jag skulle lätt kunna handla mig till fattigdom på fina band, spetsar, etiketter och annat helt oumbärligt. Allt utom spetsen till vänster hittade jag på Maxi häromdagen och de hade egentligen ännu mer jag ville ha men förnuftet segrade till slut. Tur. 

Och här kommer länken till bambisyr/Eva J:s superfina Visa och berättamåndag där alla hennes fina skapelser finns + en massa bloggar man kan titta in och inspireras av. Må så gott!6 kommentarer:

 1. Åhhh, vad mycket fint du har gjort! Kladdmajorna, som du kallar dem skulle jag också vilja kunna göra - det är en jättebra lösning ju. Den lilla "korgen" är jättesöt och jag har faktiskt gjort en sådan om än lite mindre. Den är roligt och snabb att göra. Känner igen mig själv i dig och lusten för allt smått och pyssligt! ;-)
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att det tryter i ditt lager så du får sy och även INSPIRERA os alla med dina fina alster .Tack för du länkar denna måndag till Visa och Berätta!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. Vilken supersöt korg och hjärtat inuti,ljuvligt.Ja, allt du sytt är så vackert och praktiskt.
  Ojoj,en till som älskar band och spets. Väldigt svårt att gå förbi:-))
  Tusen tack för hälsningen angående mitt täcke.Känns som det är det jag sytt som står mitt hjärta närmast--om du förstår.En härlig känsla för det var mycket jobb och jag fick lägga det åt sidan många gånger-
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Underbara alster du gjort!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mye fint du har laget til julemarked. Flotte nissebroderier! Lykke til med salget! Ja, det er mye fristende å kjøpe for oss sydamer. Pengene får fort vinger, og syrommet fylles opp av "godis". ;-)

  SvaraRadera
 6. Lycka till med alla dina fina alster, kladd majorna är så fina.. Kram Immi

  SvaraRadera