måndag 24 november 2014

En avklarad. En kvar.

Så var lördagens julmarknad över. En mycket välbesökt julmarknad och många var vid mitt bord och tittade och det är alltid kul. De två brödkorgarna som jag sydde upp sist av allt till marknaden såldes nästan genast och till samma kund. Roligt! Så två nya såna ska jag försöka hinna med att göra i veckan.
Och som jag skrivit innan så har jag några saker som alltid säljer bra - kladdmajorna. Så denna vecka (innan julmarknad till helgen igen) ska jag sy upp några fler året-runt-kladdmajor. Och de som jag sytt tidigare som har vit handduk kommer jag att skifta till färgade handdukar på istället. Kladdmajor med vita handdukar är INTE populära och jag vet inte vad jag hade för hjärnsläpp när jag sydde dem. Jag tyckte väl det var rent och snyggt med vitt men naturligtvis blir det fort skitigt. Så numera syr jag bara kladdmajor med färgade handdukar.

Här har vi helgens gottebord.
En ny sak jag testar i år är sydda tygkorgar som jag sätter en hyacint invirad i vaxat papper i och sedan slår in i cellofan. Jag nallade idén ifrån Rimnas skafferi som sydde sådana till sin julmarknad i fjor. Hoppas Rimna hade bättre försäljning än vad jag hade på mina. De gick tyvärr trögt. Men tygkorgarna var roliga att sy och där kunde jag verkligen låta skaparglädjen flöda. Alla är olika.


God Jul på vilket språk du vill

Och så är det måndag igen (fasen vad tiden går) och då är det dags att länka till Bambis fina blogg med Visa och Berätta måndag. Dragningen i hennes tävling är också avgjord men tyvärr var inte turen på min sida denna gång. Grattis till er som vann! Nu måste jag ner till maskinen och byta färg igen. Må så gott!7 kommentarer:

 1. Skoj att du fick något sålt, för det är himla roligt ändå att stå på marknad.. Trevliga korgar med hyacinter../ Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Tack Immi. Ja det är roligt med marknad. Det är väl bara jag som ska lära mig att sänka förväntningarna.

  SvaraRadera
 3. Detta fattar jag inte med dina tygkorgar och kladdmajor... allt är ju åt det vita hållet nu ...eller....Hur som helst gillar jag dem väldigt mycket tycker de är fina och INSPIRERANDE...gillar också TACK för du länkar idag till Visa och Berätta måndag/Bambikram

  SvaraRadera
 4. Kjempefine korger du har sydd, og det er vanskelig å skjønne at de ikke slo an på markedet, og likedan med de hvite handdukene. Jeg er enig med deg at det er rent og fint med hvitt. Jeg syns også det er kjekt å være med på julemarked/ messer, men det er et mysterium å vite hva som selger og blir populært denne gangen. Lykke til med neste! :-)

  SvaraRadera
 5. Men vad är kladdmajor? Är det såna man hänger på spisen? Roligt namn i alla fall. Jättefina tygkorgar tycker jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kladdmajor är såna man hänger på spishandtaget. Min mamma kallade mig alltid för kladdmaja när jag var liten och jag tänkte att det är ett bra namn på något som man kladdar ner:)

   Radera