måndag 20 oktober 2014

Värme kan behövas

I helgen öste regnet ner och idag blåser det så jag tror träden ska välta. En sak är säker - jag håller mig inne! Och när man ska hålla sig inne är syrummet ett fantastiskt roligt ställe att vara på. När jag sänkt kraven från mitt massproducerande till att bara sy sånt jag tycker är roligt är det MYCKET trevligare att gå ner i mitt lilla krypin. Att bara få sy det som faller mig in just för stunden är en lyx som jag inte känt på ett tag. Idag har jag t ex sytt en värmekudde med körsbärskärnor som en väninna beställt. Den är ca 55 x 12 cm och tyget ni ser är ett avtagbart överdrag så man kan tvätta det en och annan gång.Och medan jag höll på med värmekudden så började tankarna snurra på en värmeljuskorg i mörkt tyg med en helvit ängel på som jag kan ha som julklapp. Sagt och gjort - den broderar i skrivande stund sina 15400 stygn.
Och nu när lunchen är intagen ska jag försöka mig på att ändra ett mönster och sy något slags linnetunika att ha över en långärmad t-shirt. Ideérna saknas inte, möjligen bara tid/ork/lust och ibland kunskap. Men det är inte någon som ser alla mina missar när jag går här hemma ensam.
Passar på att länka till Bambisyr som har sin Visa och berätta måndag på bloggen. Massor av länkande bloggar hos henne och med det en massa inspiration och nya ideér och jag får ju passa på nu när jag har uppdaterat min blogg. Må så gott!


4 kommentarer:

 1. Jättesnyggt tyg till ett bra ändamål... Visst är det skönt utan krav:O)) Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Oj vad spännande din symaskin håller på med.
  Härlig och nyttig kudde har du sytt i ett mysigt tyg!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. Härlig idé du kommer med här! Värmekuddar är ju jättebra julklappar! Visst är det härligt att bara sy sådant som man känner riktigt för. Du har massor med idéer så inte lär du bli sysslolös inte! ;-)
  Kramisar

  SvaraRadera
 4. Tack för du länkade till Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera