onsdag 2 april 2014

Små och stora

Mitt nästa steg i arbetslivet var välplanerat men man tappar ändå fotfästet lite i tillvaron när man helt plötsligt har all tid i världen för hus, hem och hobby. Allt har en mening och när man stänger en dörr på ett håll brukar det öppnas en annan någon annan stans. Vad allt detta handlar om ska jag förklara längre fram i tiden, bara inte just nu. Nu är det fortfarande för ömt.
Så som ni då förstår går maskinerna varma i syrummet och hjärnan svämmar över av ideér. Så fort en necessär är klar har jag redan plockat fram tyger och tillbehör till nästa. Kan nästan bli stressad över att tiden inte räcker till fast jag har hela dygnet oplanerat just för tillfället. Ja och så har jag fullständigt snöat in på necessärer. Jag ursäktar mig med att jag måste ha upp lagret till sommarens marknad men det ska kanske finnas annat än necessärer på bordet. Kanske! Broderimaskinen har fått jobba på bil+husvagnsbroderier medans jag leker runt med alla mina necessärer, så det kommer att finnas några diskhanddukar också.
Har haft önskemål om lite mindre necessärer som man kan ha i handväskan till diverse piller och plåster. Dessa är ca 10 x 15 cm färdiga. Den till vänster är sydd av benen som blev över när jag skulle lägga upp ett par jeans till älskade mannen. 


Den vita är sydd i linne. Den har klämlås som stängning istället för blixtlås. Blev själv jätteförtjust i modellen så det kommer bli fler av denna.


Här ser ni hur klämlåset funkar (för er som inte är uppväxta på slutet av 70-talet då klämbörsarna hade sin storhetstid). Man klämmer helt enkelt till i sidorna så öppnar sig necessären/börsen.


Här kommer några favoriter i repris. Mönstret är så fantastisk roligt att sy. Vet att Anna Ka har ett liknande mönster bland sina modeller men jag har räknat ut måtten på mina själv. Man kan förstora och förminska det i all oändlighet.
Här har jag förminskat det till en ganska liten modell (ca 10 x 15 cm). Ser att det är svårt att få uppfattning om modellen när man inte har något bra att referera till men jag tycker de klassiska tändsticksaskarna är så tråkiga att lägga in i bild när man ska fotografera. Vad skulle man kunna använda istället? Jag tar GÄRNA emot förslag.


Ni ser själva hur pytteliten botten är men i mina ögon blev den som en liten karamell.


Detta är också en favorit i repris då en trogen kund fick tycke för den förra och köpte den. Hoppas du är nöjd S? Modellen på denna blev lite smalare och högre men i samma grova tyg.Nu får jag väl slita mig från syrummet en stund och laga lite kvällsmat till familjen. Imorgon tror jag att jag ska sy några necessärer. Ja minsann, det bestämmer vi. Det var länge sedan. Må så gott.


2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är så trevligt att sitta och titta på alla Dina fina necessärer i olika former och skiftande tyger!

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Her var det mange flotte sminkepunger :-)
    God påske

    SvaraRadera