söndag 13 april 2014

Gult är inte fult

Jaha, då går vi in i påskveckan nu då. Jag gillar påsken!! Vi är precis i början på våren och en del av ljuset har återvänt. Jorden börjar vakna och det blir äntligen lite färg i naturen igen. Och just det med färg gör det så roligt att pyssla till påsk, rosa gult lila och alla andra fina pastellfärger du kan tänka dig. Man blir glad av att skära tyger till påskpyssel.
I morse fick jag idén att sy några muggmattor och skicka som påskkort. Undan med frukosten och ner bland tygerna. Hittade ett set med fantastiskt fina och passande tyger som jag vunnit på en give-away en gång för ett tag sedan. Nu äntligen hade jag idé för dessa tyger.
Här är två med gula satinkanter. Den söta blomman fick jag på min födelsedag häromdagen.


Ägg ska det vara till påsk. Fast dessa små får man ha till prydnad. Undrar hur många man hade behövt äta för att bli mätt?


Här fick det bli med gröna satinkanter. Lagom stora underlägg att ta med sig var man än vill sitta och fika. Kanske i vårsolen? Fast här har det blåst och regnat som värsta november idag.


Nöjd med resultatet och nöjd med att jag faktiskt lyckades skapa dessa fyra muggmattor som jag så gärna ville få klara idag. Nu ska jag bara klura ut vilka jag ska skicka dem till. Hmmm


Och så blev jag så glad för mitt fynd av påsktyger i hyllan så jag blev sugen på att prova att sy en duk i lappteknik med dessa tyger. Tänkte prova på att sy lukkekant (kommer inte på i skrivande stund vad det heter på svenska, men jag får visa om jag kommer så långt) på duken men INTE för hand. Jag kör i så fall fuskvarianten på symaskinen. Må så gott.


2 kommentarer:

 1. Jag tycker att Du sytt två par jättefina mugmattor.
  Visst är det väl kul att sy något av tyger man fått och inte "valt själv"!

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en speciell känsla som jag inte tänkt på innan. Allra helst att de var så fint färgkordinerade.

   Radera