måndag 14 april 2014

Att vara otålig

Har en längre tid letat efter detta mönster på väldigt små necessärer och idag fick jag äntligen tag i det. Och vad gör man då? Jo man lägger allt annat åt sidan och går ner i syrummet och testar att sy dem. Återigen blev det en kamp om vad som kan funka bäst som stabilisering. Kampen stod mellan vadd (i detta fall Thermolam) och lite stadigare vliseline som man pressar fast och ännu en gång vann den kraftiga vliselinen. Det blir slätt, stadigt och inte så tjockt när man ska sy ihop de olika delarna.

I denna rosa lilla karamell har jag vliseline och den är mitt andra försök att sy av mönstret.Jämför ni med nagelfilarna så ser ni att necessären INTE är stor, men ibland kan man behöva en liten förvaring också. Till småmynt kanske?


I denna har jag vadd som mellanlägg och den blev väl bra för all del, men jag tycker det kan bli i klumpigaste laget när man kommer till hörn.


Eva Bambisyr har sin visa och berätta måndag och idag har jag äntligen något att visa så då länkar jag till hennes fina sida. Imorgon fortsätter jag sy på de 37!!!! disktrasor som jag fått beställning på och som ska levereras imorgon kväll. Må så gott.

8 kommentarer:

  1. Jätte söta necessärer du sytt och INSPIRERAR oss alla med idag!!!Kankse en liten notis en dag var man köper mönstret!!Tack snälla för du vill länka till Visa och Berätta,måndag!!Bambikram

    SvaraRadera
  2. Vilka sötnosar du har gjort! Den rosa ser ut att vara i läder nästan....ja tyget ser så stabilt ut. Undrar om du fattar hur jag menar:)))))
    kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Verkligen söta är dina små förvaringar/börsar

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att Dina två små necessärer är så söta.
    Själv sydde jag en som jag använder som nyckelpung, och visade den på min blogg den 21 mars.

    Dollandesign

    SvaraRadera
  5. Jättesöta neccar/förvaring/börs stort användningsområde!

    SvaraRadera
  6. Hej där!
    Otroligt mycket fint och gulligt du tillverkar!
    Vill bara kika in och säga tack för din mysiga kommentar....den värmde och inspirerade! :)
    Önskar dig en riktigt fin påskhelg!
    Kicki

    SvaraRadera
  7. Vilken söt nesse du gjort, vad hittar man ett sånt mönster?:O)) Kram Immi

    SvaraRadera