söndag 26 januari 2014

Skräckslagen

Överskriften talar om hur jag kände mig i syrummet i eftermiddag. Anledningen ser ni här.


Jag har haft min älskade arbetshäst nerplockad i beståndsdelar för att försöka åtgärda felet med pressarfotslyften. Teknisk är jag och skruva på allt möjligt har jag inte några problem med men jag var livrädd HELA tiden eftersom jag vet hur mycket elektronik som finns i denna maskin. Och det sista jag vill är att skadan ska bli ännu värre och dessutom på grund av mig, inget roligt att ta den till symaskinsdoktorn då och försöka förklara vad man gjort. Fick tips om att man kan ladda ner reparationsmanualen via nätet, enda kruxet med det är att den är på ENGELSKA!!! Ja ja, man måste väl ha lite utmaningar här i världen. Skruv A - 5 st bort, skruv B - 2 st bort osv och snart blottade sig en avskalad D1:a.


Och en himla massa ludd och avklippta trådar uppenbarade sig när höljet kom av friarmen. Verkligen i behov av storstädning och efter 42 topz var det rent och snyggt igen. Och vad gäller pressarfotslyften är jag nog på rätt väg i alla fall för det blev en klar förbättring (fast inte hundra) efter att jag städat och smort upp alla rörliga delar ordentligt. Ska ge oljan en chans att komma runt lite överallt annars får jag öppna maskinen igen och smörja lite till.


Var tvungen att provbrodera ett av Linneas fina broderier för att kolla om jag hade fått ihop maskinen rätt igen. Blev ganska stolt när den både lät och uppförde sig bättre än innan min operation. Må så gott.

2 kommentarer:

  1. Så duktigt av dig och modigt :)...det hade jag inte vågat med min gamla trotjänare.... normalt sett är jag inte rädd för att mecka...men min maskin med all dess teknik...måste säga att jag är superimpad :). Grattis tjejen! Så fint det blev :)...passar till valentine :). kramar Linnéa

    SvaraRadera
  2. Oj, oj oj, att du bara vågade, men det behövdes i varje fall:O)) Själv hade jag aldrig vågat med min D1...Hoppas att det löser sig så du kommer igång..Kram Immi

    SvaraRadera