söndag 12 januari 2014

Väntan är över

Den har kommit!!! Jag provsyr och jag läser instruktionsbok och ibland går jag bara ner i källaren för att kolla att det verkligen är så att den kommit - min nya symaskin, Faffen kallad. Nu är tomrummet fyllt igen och den står där och håller Husarerna (Husqvarna D1 och s25) sällskap. Och alla som får sig en ny maskin i syrummet vet vad det innebär..... just det, sylust! Av någon anledning blir humöret på topp och skapandet tar fart. Men så är det väl för alla med en hobby - det är ROLIGT med nya prylar!!!! Så denna söndag har syrummet varit ett av de mest välbesökta rummen för min del.


Instruktionsboken var en ovanligt lättförståelig bok. Det är inte ofta det händer, men Pfaff har faktiskt lyckats riktigt bra med att skriva en förklarande instruktionsbok. Fast man sytt mycket så är det inte bara att sätta sig vid den nya maskinen och tro att allt är frid och fröjd, det är mycket jobb innan man lärt sig alla knappar och reglage. Kärt arbete!


Ni ser va? Den syr så fint och har 135 olika sömmar. Skärper man sig inte kan man bli sittandes och leka hur länge som helst.


Har gett mig på att sy en ny sorts brödkorgar. Bilder på denna modellen finns överallt på nätet just nu och det var verkligen en rolig modell att sy. Ett av Linneas (http://www.linneaartline.com/public/menybyts.php) fina broderier fick pryda botten. Detta är bara ett test och påbörjades när jag var ledig mellan jul och nyår och då kändes det fortfarande rätt med julbroderi och jultyg. Idag kan jag säga att det inte kändes lika rätt men det är ju som sagt bara ett test och en ny i blått stjärntyg är utklippt. Väntar på en leverans från Bibbis textil (http://www.bibbistextil.se/) med vadd som jag ska använda som mellanlägg, sen blir det åka av igen.


Så här ser den ut på kanten. Som sagt inte klar ännu.Ska leta efter hjärtknappar i mina gömmor som jag kan sy ner snibbarna med.


Så avslutningsvis kan jag bara säga som bilden nedan till min hobby - älskar det! Det är något speciellt med det där skapandet och den där glädjen över att jag faktiskt har förmågan att skapa saker av nål och tråd.En riktigt skön vecka vill jag önska er. Får se om vädervarningarna får rätt denna gången för då ska vi ju få vinter här nere i söder. Gör mig inget för jag har en ny symaskin att roa mig med. Må så gott!

1 kommentar:

  1. Jag vet, jag vet hur det känns att få en ny symaskin!! GRATTIS!! Vilken fin brödkorg!!
    Jag best. oftast mina tyger från http://www.shabbyfabrics.com/ eller http://www.fatquartershop.com/. Det tar mellan 2-3 veckor innan de är framme i min postlåda. Det kommer ju frakt på men ändå blir det mycket billigare/meter än att köpa här i Finland. Jag brukar hålla mig kring 50€ så klarar man tullen, har nån gång best. för mera oxå och det har gått bra. Jag passar på när det är rea ;)
    Ha det så roligt med din nya maskin! Här har vi nu -15 och jag är ledig 3 dar!!!

    SvaraRadera