söndag 27 oktober 2013

Kreativ helg

Idag har jag vaknat utvilad efter att få sovit en extra timme och dagens aktiviteter har varit av det mest varierande slag. Jag har för första gången i mitt liv bytt takpannor, en hel del trasiga hittade vi när jag skulle hjälpa mannen att sota ur skorstenen (jag på taket och han i pannrummet) så det var bara att in på vinden och hitta några nya att lägga dit. Taket är från 1964 och har sett sina bästa dagar och dessutom börjar våra reservpannor ta slut, men jag hoppas, hoppas att det håller något år till. Pannrummet blev ju inte heller någon vacker syn efter sotarviskan så det var bara att ta fram stora dammsugaren och försöka få bort all sot som lagt sig som ett tunt lager nysnö överallt. Själva pannan fick också sig en rejäl genomrensning så nu kan vi börja elda för vintern när som helst.

Sen blev det syrummet!!!!! Multitasking även där, för samtidigt som jag sydde hjälpte jag sonen att skriva en sammanfattning om hjärtat som han har i läxa. Söndagen efter vi ställt om klockan tycker jag om, det känns som den är evighetslång och man får hur mycket som helst gjort. Titta bara här, alla mina tio hjärtan är klara.


Etiketter med "bruksanvisning" ska skrivas och så ska de förpackas i cellofanpåsar så är de redo att följa med till marknaderna.

Såhär blev ljuslyktorna som ni fick se som broderade tyglappar häromdagen. Jag fick ta fram en som jag sydde förra året och tjuvkika på. Sen flöt det på, fem par blev det. De är cirka 10 cm höga och lika breda i fyrkant fast de ser stora ut på bilden.


Glasen som jag använder som värmeljuskopp är ICA:s dricksglas (21 cl). Jag har köpt MÅÅÅÅNGA på den lokala affären och kassörskan börjar nu titta lite konstigt på mig. Hon tror väl att jag är världens fumligaste människa som har sönder dricksglas i parti och minut. Deras försäljningssiffror måste dock ha ökat markant sen jag fick denna idé.


Kvällarna hinner man inte mycket på men till nästa helg är tanken att det ska bli sytt en del kladdmajor med julmotiv och så ska värmeljuskorgarna sys ihop och fyllas. Minsann har jag nog fått rejäl glöd i flitens lampa. Nu håller jag bara tummarna att jag slipper sonens förkylning så jag kan hålla ångan uppe.
Må så gott!2 kommentarer:

  1. Dina hjärtan ser så härliga ut där de ligger tillsammans, tycker jag.

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Jisses va du är produktiv!! Fina hjärtan och ljuslyktor!

    SvaraRadera