söndag 20 oktober 2013

Nu jäklar

Idag har det hänt..... jag har hittat sylusten och har sytt HEEELA eftermiddagen. Underbart!!! Och bara för det har jag knappt tid och lust att köra till jobbet imorgon. Nu får jag se till att hålla hårt i känslan och vara duktig att gå ner i syrummet och underhålla det lite varje kväll, för jag har inte tid att ligga på latsidan längre. Julmarknaderna kryper närmre för varje dag! Dessutom är det ju förbaskat roligt när man väl kommer igång igen, då vill man inte sluta. Idag har det även varit ett optimalt syväder - gråmulet och regn, så idag fick det vara slut på alla ursäkter.
Kolla, kolla, kolla!!!! Kreativt kaos och jag älskar när det ser ut så här i mitt syrum.Sex nya sadelskydd fick se dagens ljus. En del ändringar och förbättringar under arbetets gång har gjort att jag blev supernöjd med dessa. Fick äntligen till det med kanterna och längden på resåren.


En ny idé - ett hjärta som är fyllt med körsbärskärnor som antingen kan värmas i mikron och läggas på en ömmande led, ryggslutet eller magen eller kan man lägga den i frysen för att vid behov kyla en bula/svullnad eller lindra huvudvärk. Hushållsvågen fick besöka syrummet så jag har ett hum om hur mycket det går i hjärtat. Kan ju vara bra att veta hur mycket körsbär jag ska äta under nästa körsbärssäsong, ha ha!


Så här blev det första hjärtat. Som alltid när man syr nåt första gången kommer man på saker man kan göra annorlunda till nästa gång. Alltid bra att ha något att ligga och grubbla över om man vaknar på natten. Det har testats i mikron och funkade utmärkt. Jag blev imponerad över hur länge det höll värmen. Fler ska helt klart sys och följa med på marknaderna. Kanske ett julklappstips?


Nu ska jag bläddra i en tygkatalog och se om jag hittar några mysiga tyger till hjärtproduktionen. Sen får det bli sängen och lyssna på regnet på rutan. Må så gott!

2 kommentarer:

  1. Vilken kanonbra idé med hjärtanen ! Marita

    SvaraRadera
  2. Tack, för ett bra tips från Dig.
    Att sy "värmande" hjärtan var en god ide´, tycker jag.

    Dollandesign

    SvaraRadera