måndag 19 januari 2015

Pimpad vardag

Den har ju blivit ganska enformig den där vardagen jag upplever just nu. När man har ett jobb och är hemifrån många timmar om dagen har man ingen högre önskan än att få vara hemma ett par dagar och bara göra det som är roligt. Men som arbetssökande kan jag nu säga att de dagarna har passerat för länge sedan, nu är det inte roligt längre. Samma känsla som när man var liten och lekte kurragömma och man hade gömt sig så bra så ingen hittade en, man låg där i mörkret och trodde man var den enda överlevande på jorden och det slutade alltid med att man ville sluta leka. Det var inte roligt längre.
Och de dagar som känns extra grå blir jag så oerhört tacksam över att jag har min hobby med nål och tråd, den ger så oerhört mycket och tankarna kan få lite annat att jobba med än den tröstlösa verkligheten.
Och en av dessa dagar fick jag idén att jag faktiskt kan pimpa till mina svarta tröjor så att de blir lite roligare. Jag har köpt helt vanliga svarta topar på Stadium outlet för 30 kr/st och sen har jag lekt runt lite med min brodermaskin. Bara fantasin som sätter stopp och det kommer inte ta stopp i första taget för är det något jag har gott om så är det fantasi.


Här har en tröja fått änglavingar. 


Och här har en fått ett för mig mycket passande broderi.


Och så har vi renoverat klart i vår tvättstuga med tillhörande torkrum och då fick det ju bli gardiner med passande broderier.


Såhär blev det när den blev upphängd.


En måndag som bjuder på snöfall utanför fönstret och det där vita är inte så vanligt här i södern så man får kanske ta ett foto eller två så man kommer ihåg att det blev lite vinter. 
Passar på att länka till bambisyr-evaj som har sin 71:a Visa och Berätta måndag. Kanske kan jag inspirera någon med mitt trådpyssel. Må så gott!

5 kommentarer:

 1. Kan nog förstå din känsla om att inte ha något arbete att gå till, trots att man själv ibland önskar att man kunde få vara hemma! Underbara tröjor du gjort, och underbara broderier, de får man nog kika närmare på.. Kram Immi Ps, fin blev din tvättstuga också med smart tvätt nerkast..

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att "leka" med symaskin! Dina broderier blev fina!
  Kram Heléne

  SvaraRadera
 3. Så smart å pynte på de svarte toppene. Det var herlig med englevinger på ryggen. :-) Gardinene med broderiet var også flott. Perfekte til vaskerommet. Ja, vi er heldige som har så kjekk hobby, og kan kose oss med fargeglade stoffer og tråd selv når hverdagen kan kjennes grå. Ha en fin syuke!

  SvaraRadera
 4. Tur du har en hobby som är så mångsidig. Jag gillade gardinbroderiet. En så liten detalj kan göra mycket för helheten.

  SvaraRadera
 5. Vilken kul idé du bjuder på när du har pimpat dina svarta tröjor. Gardinen är ju verkligen pricken över i i tvättstugan. Du inspirerar verkligen med ditt inlägg - så till den milda grad att nu vill jag ha en broderimaskin. ;-)
  Kramisar

  SvaraRadera