fredag 16 januari 2015

DoReDo

Häromdagen kände jag mig som en av deltagarna i Hela Sverige Syr när jag fick en bunt förkläden i min hand. Butiken jag samarbetar med undrade om jag hade någon bra idé på något nytt vi kunde skapa av de där förklädena för de har fastnat som hyllvärmare i hennes butik. Kvällen gick åt till att fundera och klura och plötsligt dök den där uppfinnarlampan upp ovanför huvudet....
Vill först visa er hur förklädena såg ut från början. En ganska lång midjemodell som nästan nådde runt hela mig. En fin kvalité med blandning av bomull och lin och med en påsydd hank att hänga en handduk i.


Och detta är vad jag kom på - ett förkläde till klädnypor. Jag ville inte klippa bort tyg så jag sydde istället in vidden så att det blev dubbelt på insidan och därmed ganska rejält. Himla praktiskt att ha klädnyporna nära till hands när man hänger tvätt. 


Ett par fina broderier piffar alltid upp och så ser man direkt vad man ska ha detta märkliga förkläde till. Gunilla Hultins fina stygnsatta tvättklämma
Fem stycken blev det när jag väl fått upp ångan. Hoppas de får nya ägare när våren kommer och det börjar bli dags att hänga ut tvätt igen. Men de kan ju för all del användas inne också. Nu ska jag köra till en sykompis som ska hjälpa mig att få till ett mönster till en linnetunika. Prata skit och hålla på med sin favorithobby - kan det bli bättre en fredag? Må så gott!


4 kommentarer:

  1. Vilken fullträff, sånna brukar vara populära! Jättesnygga blir säkert ingen hyllvärmare mer.. Kram Immi

    SvaraRadera
  2. Nu har du fixat det så att de inte blir kvar i butiken längre! Toppenbra idé och säkert uppskattad sådan.
    Kramisar

    SvaraRadera