söndag 9 februari 2014

Brödkorgar och experiment

Lite sorg har jag ju allt, för när symaskinsdoktorn ringde visade det sig att det är inte den billigaste åkomman som min älskade arbetshäst har drabbats av - syhuvudet är trasigt. En reparation på sina nätta femtusen!!!! Men arbetskraft är dyrt idag så det är bara att bita i det sura äpplet och betala. En fördel med att broderaren är hos doktorn är att man koncentrerar sig på ett helt annat vis i syrummet, ingen som hela tiden pockar på uppmärksamhet och vill ha ny tråd eller nåt nytt broderi laddat. Nu är det bara jag, Pfaffen och min fantasi i paradiset.
Så här har det sett ut mest hela helgen - kreativt kaos!!! Ideér poppar upp som genast kräver att jag inventerar tyghyllan, färdiga saker får trängas på tillskärningsbordet och så allt som behövs för att färdigställa det jag håller på med. Upp i vänster hörn ser ni brödkorgssamlingen, det börjar bli några stycken och mer tyg är beställt.


Tyger till kommande projekt och avklippta trådar från pågående skapande - mys!!!


Som jag skrev så har det blivit en och annan brödkorg. När jag inte har arbetshästen hemma kommer man på andra sätt att dekorera dem med och det här med applikationer är riktigt trevligt att hålla på med.
Denna brödkorg hade jag redan hunnit brodera botten på innan maskinen havererade. F ö ligger den som beskrivning på Sysidan, en otroligt trevlig sida för oss handarbetsgalningar.

Så här ser botten ut i den. Linneas snygga hjärtan i mörkare blått.


Efter ett antal såg jag att jag hade gjort många korgar med vitt foder. Snyggt men enformigt och krävde omgående ett djupdyk i tyghyllan. En jädra färgkombination fick jag till men jag hade kanske lite lågt blodsocker. 

Och en i lila toner fick det också bli. Denna är fodrad med textilvaxduk. Kanske lite tåligare än de andra.

Experimentet består i att jag håller på att skapa en fotohörna i mitt syrum så att ni ska få lite bättre bilder att vila ögonen på här. Men det där med ljus är en klurig historia som kräver mycket funderande. Fotolamporna jag fått ger lite väl skarpa skuggor och detta måste lösas. Under tiden hoppas jag ni står ut med mina övningsbilder. Blir det bara ljusare finns det inget bättre ställe än vårt uterum att fotografera på men vid denna tiden på året kräver det för mycket planering och för tjocka kläder för att vara där. 

Så ligger en ny arbetsvecka framför oss som jag egentligen inte har tid med för jag vill SYYYYY. Men man kan vara kreativ på många sätt och på alla möjliga platser och jag kan alltid sitta och klura på nya saker att sy vid någon kafferast eller så. Må så gott.

P.s Glöm inte att det är alla-hjärtans-dag på fredag. I veckan kommer bilder på det jag skapat till en av de finaste dagarna på året.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar