fredag 31 juli 2015

Dom säger det är sommar

Usch vad tyst det är på min blogg. Men jag får skylla på den dåliga sommaren som gör att humöret och kreativiteten inte är på topp. Jag brukar som sagt ha syuppehåll under sommaren för att jag inte vill sitta nere i källaren när det är fint väder. I år har man dock vädret med sig men skaparglädjen är död för att jag och hela familjen blir så uppgiven när det blir så här dålig sommar. Tänk att människans kropp och knopp är så beroende av vädret.

Tidigt i juli försökte jag mig på att sy necessärer som är mer passande till herrar. Då får hjärnan ställa om helt och inte tänka så mycket på rysch och pysch utan lite mer rejäla doningar och grövre material. Än så länge har det bara blivit två men material är införskaffat och ideer finns för fler. Så jag är redo när sylusten dyker upp igen.

I konstskinn fodrar med textilvaxduk

Beige/svart möbeltyg fodrad med textilvaxduk

Sen kom grannen in och undrade om jag kunde sy en innerväska till en av hans packväskor på motorcykeln. Packväskan är av sådan modell så den går inte att plocka av från motorcykeln och med en innerväska blir det enklare att packa och så kan man lätt lyfta ur den och ta med den in på hotellrummet.
Jag sydde den av IKEAS grova tyg MINNA (så mycket jag har sytt av det tyget) och satte en grov dragkedja på hela ovansidan. Handtagen fick bli nylonremmar.
 Den blev ganska rymlig och jag hoppas dom får en fin mc-tur och att jag hjälpt dem att förenkla packningsbestyren.
Idag är det tydligen ytterligare en grå och kylig dag på gång och vi har ännu inte en aning om vad vi ska hitta på. Men det ger sig väl. Må så gott!!

1 kommentar:

  1. Kul när man får förfrågan om att sy och det blir så bra.
    Ingen sylust här heller och fryser gör jag varje dag.
    Vi får hoppas på en fin augusti.
    kram Gudrun

    SvaraRadera