måndag 3 augusti 2015

Bra-att-lägga-saker-i-tygkassar

Har klurat ut mönster till tygkassar i två olika modeller. Och när jag då skriver klura ut så tänker ni - hur svårt är det då??? Nej tygkassar är verkligen inte svårt, men det där klurandet består i att räkna ut storleken så att jag får ut mesta möjliga på bredden på tyget. Det blir så mycket enklare när man vet det och helt plötsligt snubblar över något fint tyg någonstans som man känner i hela kroppen att det skulle passa utmärkt till tygkassar. Då. Då vet man precis hur mycket man behöver köpa. För ingen vill väl köpa för mycket tyg ha ha ha. Det var dagens skämt, håll tillgodo.

Hur som haver, så här blev resultatet av tygkasseklurandet. 
På de första två bilderna har tygkassarna måtten 44 x 45 cm ungefär.


Dom här halvlinnetygerna med tryck är inte så enkla att hitta. Har efterlyst på olika forum men får inga bra tips på var jag kan hitta dem. Tycker det är supersöta att sy tygkassar av och skulle vilja sy förkläden också i dem. Så om någon vet något bra ställe att beställa dem ifrån så tar jag gärna emot tips.


Här är en liten mindre modell som är ca 35 x 40 cm. Tyget är en stuvbit i benvitt och ljusblått.


Modellerna är roliga och snabba att sy och kan användas till tusen olika saker. En tygkasse är aldrig fel att ha i handväskan.
Och så är det ju måndag och det innebär en länkning till bambisyr-evaj:s fina blogg med Visa och Berätta Måndag. Släng dig i hängmattan och surfa runt på hennes blogg och alla de blogglänkningar som kommer in där idag. Du kommer ha att göra en lång stund. Må så gott!


3 kommentarer:

  1. Så fine nett du har laget, og noen ting får vi aldri nok av. Nett / vesker og necessäre. Jeg liker også halvlin stoffer veldig godt. Om jeg finner en nettbutikk som selger skal jeg gi deg beskjed. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för din länkning och inspiration du ger på Visa och Berätta måndag!! Bambikram

    SvaraRadera