måndag 11 maj 2015

Aldrig bara en!!

Nej som ni nog redan förstått i den här bloggen så sys det MYCKET SÄLLAN bara en av något. Och dessa förkläde är inget undantag - det blev fyra.
Hittade både ett enkelt och bra mönster och tyger som bara skrek till mig hur bra de skulle passa till förkläde. Så det var bara att sätta igång och jag kan nog direkt erkänna att jag har INTE sytt mitt sista förkläde. Det gav helt klart mersmak.

Först ett i grönt linnétyg med en småblommig volang längst ner.


Rött och vitt är aldrig fel. Påminner i alla fall mig väldigt mycket om hemkunskapen i skolan. 


Fick bli en ficka i rött linnétyg med ett sött band påsytt.

Jag har använt 25 mm brett bomullsband till nackbandet och så två d-ringar så man enkelt kan justera längden.Här är ett i blå-vit randigt tyg och med en ficka som är klippt 
av ett par gamla jeans.


Och så ett i svart madrasstyg. Just detta tyg fanns även i rött, blått och grått och det var väldigt svårt att välja mellan dem. Skulle vilja haft en meter av varje.


Här blev det en ficka i svart linnétyg.


På samtliga förkläde har jag sytt knytbanden i samma tyg som själva förklädet. Och som sagt väldigt roliga att sy. Så nu kan nog alla mina nära och kära räkna med förkläde i kommande presenter.

En underbar vårmåndag har vi haft och den kan man passa på att fira genom att länka till Eva J/Bambisyr och Visa och berätta måndag som hon har på sin blogg. Mycket fint syr hon, den där Eva och många fina länkar finns att titta in på. Må så gott!


6 kommentarer:

 1. Som sagt de är ursnygga allesammans, fast min favorit är det i madrasstyg! Skulle gärna vilja veta vad du hittat det braiga mönstret? Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Tack för den INSPIRATION du ger oss alla på Visa och Berätta måndag och din länkning dit!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. De är helcoola allihopa! Verkar som du har fått tag på ett jättebra mönster!
  Kramisar

  SvaraRadera
 4. Trevligt med snygga förkläden och dina är jättefina. Har du hittat mönstret på nätet!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för era fina kommentarer. Mönstret är ett gratismönster som jag hittade på Pinterest.

  SvaraRadera