tisdag 17 mars 2015

Fiffigt, eller hur?

När jag nu inte fick jobbet så får jag jobba på i syrummet istället. Och där inte några långa beslutsled och tester eller provanställningar. Där är det jag som bestämmer och där gör jag lite som jag vill.

Det jag ska visa nu är ytterligare en sådan sak som legat i lilla hjärnan och mognat under en tid. Och så en dag när jag var på loppisen så hittade jag den där sista detaljen som gjorde att jag kunde börja spåna på min idé. Prototyper sys dock inte i några viktigare/dyrare/finare tyger så jag dök in i tyghyllan och hittade en gardin som jag sydde till husvagnen som aldrig kom upp för jag byggde en våningssäng vid det fönstret där den skulle hänga.


En stuvbit av textilvaxduk.


Det var denna rulle med kabel jag hittade på loppisen för 5 kr. Kabel som av tidens tand blivit lite styvare än ny kabel och det passar perfekt till mitt projekt.


Och när ni ser denna bild så tänker ni "Jaha, en tygkorg med hank, det är väl inte något nytt i syhistorien?" Och nej det är verkligen inte något nytt men det den ska användas till är lite annorlunda. Scrolla nu ner snabbt till nästa bild så ser du vad det är jag är så nöjd med.


En papperskorg till bilen!!!!!!
Till parkeringsbiljetter, halstablettspapper och annat smått som annars lätt blir nerknycklat i facket i dörren. Även om den är fodrad med textilvaxduk så kan man lätt sätta en påse i den och slänga fruktskrabbor, glasspapper och annat kladdigt och så kan man istället kasta påsen när den är full (och säkert luktar illa).Kabeln är formad till en ring och är insydd längst upp för att hålla papperskorgen "öppen" och lätt att kasta ner skräp i. Ibland får man sträcka lite extra på sig när man är nöjd med resultatet. Och jag är jättenöjd! 
Fast det är tisdag så länkar jag till bambisyr-evaj som har sin Visa och berätta måndag öppen idag också. Jag vill ju så gärna visa upp min papperskorg.
Må så gott!

8 kommentarer:

 1. Så himla smart, bra tänkt! Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Verkligen bra tänkt där - den idén tar jag! ;-)) Både praktiskt och snyggt!
  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Så fiffig och praktiskt papperskorg du INSPIRERAR med på Visa och Berätta måndag!!Tack för din länkning dit/Bambikramar

  SvaraRadera
 4. Leit at du ikke fikk jobben, men som du sier på syrommet er det du som er sjefen og du som bestemmer. Der kan du kose deg med syprosjekter når du har lyst. Boksen til å ha i bilen var en god idè, og smart med ledningen du har brukt for å stive den opp langs kanten. Smart å henge den rundt girstangen. Ja, denne ideen kan du være stolt av! :-)

  SvaraRadera
 5. Så jättesmart och praktiskt!!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Men så smart! Det måste man ju härma!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tråkigt med jobbet! Men ta nya tag!

  SvaraRadera