söndag 25 augusti 2013

Kladdmaja

Detta är en skapelse som har många namn, men jag kallar dem kladdmaja. Ni vet en sån där hållare med handduk man fäster runt handtaget på spisen och kan torka sina kladdiga fingrar på. Finessen är ju att handduken är avtagbar (kardborrefäste) för tvättning.
I mina öron klingar dock ordet kladdmaja väldigt negativt för det sa alltid mamma när man hade kladdat ner sig och det blev merjobb för henne. Lilla mamma kunde ju sytt en kladdmaja och satt runt halsen på mej:)
Dessa provsydde jag till första marknaden jag stod på för något år sedan och det visade sig att de faktiskt är ganska populära. Det svåra är att hitta lämpliga motiv till dem bara, tycker jag.
Försöker alltid få ihop lite olika färgkombinationer så det ska finnas att välja bland men ändå vara så neutralt så de kan passa i varje kvinnas (och för all del mans) kök.


Handduken är i storlek med en gästhandduk så de ska passa på de flesta spisar och inte bli för långa.Här ser ni upphängningsanordningen. Handduken har påsydd kardborre så det är lätt att ta av den för tvätt.


Några fler motiv och färger. Dessa är färdigpackade och prisade för marknaden. Den skarpsynte ser att priset är 75 riksdaler.


Hoppas det finns någon som kan falla i smak annars tar jag gärna emot "specialbeställningar" om det är något annat motiv man önskar.
Till jul kommer det en hel hop med andra kladdmajor med massa olika julmotiv på. Men det tar vi då.
Ha en fortsatt skön söndag, den sista i augusti för i år.


1 kommentar:

  1. Fina kladdmajor, men på tok för billiga!!
    Jag tycker du ska ta 125.- minst!

    Ha en skön söndag,
    AnneMarlen

    SvaraRadera