fredag 28 juni 2013

Sakletande

Det är vansinnigt roligt att sy men det är om möjligt ännu roligare att leta/köpa saker till allt man vill sy. Det är liksom en sjuka (tror jag skrivit om det i ett tidigare inlägg) när man hittar en mönsterbok med fina motiv eller ett bra kap på någon auktionssajt så går det inte att låta bli att handla lite. För att inte tala om alla tygreor som finns överallt på nätet såhär i sommartid...... Man måste plocka fram all sin karaktär och stålsätta sig för att inte lägga familjens hela semesterkassa på allt fint som finns att köpa.
Idag låg ett efterlängtat kuvert från Butiken Annalunda med en mönsterbok och en överföringspenna som jag beställt. Maten blir nog lite försenad här hemma idag, måste bara få kolla lite.


Titta!!!! T o m tejpen på paketet är superfin. Slöjstjärtar i all sin prakt.


Och ett fynd till - 30 dockor DMC-garn. Är som en tavla med vackra färger. 
Jag har ju fått en idé i huvudet att jag ska börja brodera nu när semestern kommer. Broderier som i quiltkretsar kallas primitive stitchery (vet tyvärr ej vad det heter på svenska). Är så biten av dessa motiv och färger så jag bara måste testa. Och så kanske man kan ha något i händerna i solstolen, för inte kan man väl sitta sysslolös och bara njuta av ledigheten?Och så var det ju det här med tygrea - inte bra för plånboken alls. Broarne hade väldigt många fina tyger till bra priser och kan man inte välja  får man ta många, visst? Det är nåt konstigt med tygsjukan, den går INTE att bota:)


Huvudet är fullt av ideér men man kan bara inte gå ner i källaren och sätta sig när det faktiskt är lite sommar hos oss. Får skriva ner allt så länge så jag inte glömmer bort allt jag kommer på.
Ha en trevlig helg allesammans!2 kommentarer:

  1. Oh, så fina tyger! Och Din mönsterbok blir jag nyfiken på.

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Lyckliga Du som har den kvar att sy. Min sydde jag år 2009, men den blev inte klar förrän 2012 :-)
    Roligt att sy toppar, men jag är inte längre så förtjust i att kvilta.

    SvaraRadera