torsdag 16 maj 2013

Så kan det gå

Det var inte tänkt att det skulle bli en till necessär, i alla fall inte nu. Men så rotade jag i skrapslådan efter något annat och hittade denna biten ihopsydd och klar (där den legat sedan 1993 då jag sydde en kudde av det) och färgerna tilltalar mig mycket så det gick inte att motstå necessärnerven. Bara att renskära och börja leta foder och välja färg på blixtlås - gött mos!


Ohoj, fodret är valt och ihoppressat med dubbelklistrande vadd. Dax att börja quilta, vilket jag ibland kan tycka är svårt om man har glömt att lätta på pressarfotstrycket. Men denna gången gick det bra.Här syns fodret och blixtlåset har kommit i. Nu är det inte mycket kvar. Ska sy ihop sidorna och sedan klippa bort kvadrater där botten ska sys ihop.


Och här har vi minsann det färdiga resultatet. Blev lite större än den förra men det beror på att jag inte ville skära bort en massa i den fina biten jag hittade.


 Här tittar fodret fram i den gapande necessären. Tror minsann den rymmer en hel del.
Någon som har undringar eller vill veta mer om denna sorts necessär så maila mig.


Får väl se om jag kommer ihåg vad det var jag letade efter i skrapslådan nästa gång jag kommer ner i syrummet. Eller kanske jag hittar någon ny bortglömd skatt.
Må så gott.

4 kommentarer:

 1. Tur att du letade ...för fasen vilken fin necce du fick till!

  SvaraRadera
 2. Tänk att det "påbörjade" arbetet legat i tjugo år och väntat på denna dagen!
  Necessären som Du gjorde av den biten blev jättefin, tycker jag. Sydde själv ett par liknande necessärer efter ett AnnAKamönster och visade på bloggen i slutet av augusti förra året.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. HejHej!
  Dina necessärer är hur gulliga som helst och jag skulle väldigt gärna vilja göra en sån i syslöjden. Jag undrar om du skulle kunna skriva steg för steg hur man gör en sån för jag vill så gärna göra en sådan. Kram!

  SvaraRadera