måndag 30 juli 2018

Återkommande favoritsyssla

Sommar och semester och ledig tid att göra precis vad man vill. Då kan man bara göra det som faller en in när man kommer ner i syrummet. Och igår var ytterligare en varm dag och jag städade på förmiddagen, det var en pärs kan jag säga och sedan orkade jag inte vara varm mer den dagen. Och mitt älskade syrum ligger som ni säkert alla vet vid det här laget; i källaren. Det är underbart att gå ner dit och känna att man kan andas lite.
Igår rotade jag i lådan med färdigskurna bitar och hittade några gråa som blivit över efter ett barntäcke. Det ena ledde till det andra och helt plötsligt hade framsidan till en necessär växt fram. Att skapa fritt helt utan tvång på resultat är en fantastisk frihet. Och att det blev just en necessär är inget som förvånar mig - vet man inte vad man ska sy kan man alltid sy en necessär. Och en till, och en till, och en till. Alltid lika svårt att sluta när man väckt necessärförbannelsen.


Några överblivna lappar, lite linnetyg och så lite frihandsquiltning på det.















 Insidan matchar en av lapparna på framsidan och vet ni.....
Nu har jag äntligen börjat göra fickor på insidan av mina necessärer. Varför har jag inte gjort det tidigare, det är ju så roligt? Och gör mycket för resultatet.












 Denna retronesse kom till tidigt i våras. Fick någon orange influens.
Denna svarta lilla knubbiga sak blev lite väl i minsta laget.
Den är sydd i vadmal och peace-märket är nåltovat på brodermaskinen.


Och om det är peace, love and understanding på gång så ska det vara foder därefter.


Njuter för fullt av min sista semestervecka och den lediga tiden som man kan göra precis vad man vill av. Och vill man inte göra något så gör man det.
Måndag och jag passar på att länka till Visa och berätta måndag hos bambisyr-evaj och hennes fina blogg.
Må så gott!


3 kommentarer:

 1. Kjempefine necessärer! Ja, tenk at av bare noen små restestoffer har en plutselig flere fine necessärer, og det får man ikke nok av. Kjekt å ha til presanger. :-)

  SvaraRadera
 2. Tänk så lika vi är och tänker, har man ingen sylust direkt, så en nesse får man alltid ihop och så är lusten där...eller kanske en klänning, väntar på din😊
  Jättesnygg blev din nesse i alla fall...kram immi

  SvaraRadera
 3. Tack för din länkning till Visa och Berätta måndag!!Välkommen till veckan igen/Bamb

  SvaraRadera