söndag 23 juli 2017

Att göra tråkigt till helt ok, del 2

Fick idén från Christinas sytips att man kunde använda stora muttrar som mönstertyngder. Tanken har egentligen varit att plocka lagom stora, mjuka, släta stenar på stranden till detta ändamål men eftersom jag är på stranden ungefär en gång per decennium så kan det ta tid att få ihop de där stenarna. Därför får ett litet mutterfusk duga så länge.
En dag på vårt stora kända "mans-varuhus" resulterade i en paket med 5 st muttrar i storlek M30, vilket var det största jag hittade. Hade tänkt större från början men nu med facit i hand så visar det sig att de är alldeles lagom stora.

Lite oljiga var dom där de låg i sin ask så en snabb avtorkning fick det bli innan jag skred till verket med garn och lim.


Första var helt okej att sno, andra började bli lite tråkig men dåååååå kom som tur är dottern hem och sa, mamma jag kan hjälpa dig. Och det var tur för annars tror jag de andra hade fått vara naturella.
Och de hade varit synd, för när man ser dem såhär så har de ju faktiskt blivit som små karameller.
Söta och ganska mycket trevligare att använda.
Och väldigt praktiska.


Och så måste jag få visa.....
Det är verkligen ett kantarellår i år. 
Och något måste vi ju få att trösta oss med när det inte är någon riktig sommar.
På bilden ser ni vår 5-liters gryta. Snacka om lycka!


Må så gott!

3 kommentarer:

  1. Så smart idé du viser med muttrene. Visst er de søte i herlige rosafarger. Det var litt av en kantarellfangst. Kos deg med skogens gull! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken smart idé att klä muttrar till snygga tyngder!!

    SvaraRadera