tisdag 4 juli 2017

En gosse tappade sin mössa

Eller om vi ska vara ärliga så var det pappan som slarvade bort den. Fast egentligen kvittar det vem som gjorde vad, jag fick ju möjlighet att skapa något. För en liten kille på fyra månader ska som alla vet skydda sitt huvud mot den starka solen och då rycker sytanten Lotta gärna ut och fixar ihop en ny liten solhatt.
Första försöket blev dock inte liten. Den blev stoooor. När lilla killen provade den så tror jag bara att fötterna stack ut. Jag hittade nämligen ett amerikanskt mönster på Pinterest och det stod vilken sömsmån jag skulle sy med men inte OM sömsmånen var tillagd på mönstret redan. Så för att vara på den säkra sidan så lade jag till 1 cm sömsmån, att jag sedan skulle sy med 11/4 inch sömsmån missade jag helt. Så ni kan ju ana att det blev mycket hatt. Ja ja, han växer väl i den nån gång vid 15 års ålder.På andra försöket gick det dock betydligt bättre. En söndag på Stoff och stil hittade jag av en slump deras mönster på solhatt som visade sig vara alldeles utomordentligt att sy efter. Och på svenska!!!! 
Lillkillen har testat nummer två och gav tummen upp, så även hans föräldrar. Alla nöjda. Även jag.
Om det bara blir sommar nån gång så hade jag gärna sytt upp lite fler solhattar men ärligt talat så känns det lite onödigt så här långt, sommarn 2017.
En liten länk till bambisyr-evaj och hennes Visa och Berätta Måndag som visserligen var igår men fortfarande är öppen för länkningar. Vill ni ha syinspiration inför regniga dagar så klicka in och kolla på allt fint som skapas i stugorna. Må så gott!

3 kommentarer:

  1. Fine solhatter, og om bare sommeren og solen kommer til Skandinavia, så blir det bra å ha en solhatt klar. Det er ikke alltid så lett å forstå mønster på andre språk, men vi får prøve og feile, og den fra Stoff og Stil ble jo riktig fin til den vesle gutten. Ønsker deg fine og solrike sommerdager:-)

    SvaraRadera
  2. Cute hat, I'm glad this one fits.

    SvaraRadera
  3. Bättre sent än aldrig tack för din medverkan på Visa och Berätta måndag!!Bambikram

    SvaraRadera