måndag 12 september 2016

Ajaj-kuddar

Man kan lindra värk på olika vis - värme eller kyla. Mina ajaj-kuddar är fyllda med körsbärskärnor som både tål att värmas i micron eller stoppas i frysen, vilket man nu föredrar.
Men de kan ha andra användningsområden också t.ex.som stresskudde. Just körsbärskärnor lever ju sitt eget liv och jag gillar att sitta och känna på ett hjärta eller en liten kvadrat för ro skull. Och man kan värma en lite kvadratisk ajaj-kudde lite lagom och lägga på en knipande bebismage. Och som någon skrev så kan man värma upp svårstuckna blodådror.
Återigen är det bara fantasin som sätter gränser, allt ligger hos användaren.Kvadraterna är ca 13 x 13 cm och hjärtan ca 17 x 15 cm, lagom stora för att inte bli för tunga. Vilket är en annan fördel med körsbärskärnor - de väger inte lika mycket som vete. Kan tycka vissa vetevärmare blir i tyngsta laget.
Måndag och en länk till http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ och hennes Visa och berätta måndag. Förstår inte hur den kvinnan hinner sy så mycket vackert - imponerad är jag! Kolla in hennes blogg och länkar till andra fina bloggar som kommer in under denna dagen. Må så gott!

9 kommentarer:

 1. Tusen tusen tack för din inspiration och länkning idag till Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Så fine og nyttige små puter. Det var helt nytt for meg at en kan bruke kirsebærkjerner til å varmes eller kjøles. Nå lurer jeg på om du samler kjernene selv eller om de kan kjøpes? En artig idé du deler her. Mange takk! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken toppen idé! Och dina AjAj kuddar är bara så fina!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 4. Så läckra. Har en lång vetevärmare och ja,den är så tung.Syr du långa?Antar att du inte gör det,skulle gå åt massa kärnor.
  Snygga arbeten,som jag skrev till dig igår.
  Njut av dagen,
  kram Gudrun

  SvaraRadera
 5. Åhh, så snygga, jag har använt vete i mina o visst de blir tyngre../ Kram Immi
  Ps, var köper du körsbärskärnor?

  SvaraRadera
 6. Vilka snygga Aj-Aj kuddar och så praktiska i sitt lilla format!

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk idé att använda körsbärskärnor i de fina kuddarna!

  SvaraRadera
 8. Härifrån köper jag mina körsbärskärnor https://nyttadesign.se Vet faktiskt inte om det finns på fler ställe.

  SvaraRadera
 9. Din inspiration idag är underbar. Tack för din länkning till Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera