måndag 19 september 2016

Inte som jag tänkt

Denna helgen skulle jag starta julproduktionen men se så blev det inte. En rejäl förkylning har lagt både lördag och söndag i en suddig feberdimma. Idag är jag hemma från jobbet och försöker hitta kraft till den här utmattade kroppen.Hittar jag inte den någonstans kryper jag ner i sängen igen.
Jag kan i alla fall passa på att visa er några kuddar som jag sydde för några veckor sedan, det är lagom ansträngning.
Linne är ett fantastiskt material. Hade jag haft en himla massa pengar hade jag startat ett linneväveri och vävt linnetyger i en miljon underbara nyanser. Just denna gången har jag dock helt fastnat i den oblekta varianten - originalet - det ursprungliga. Och det har ju den stora fördelen att man kan smycka det hur mycket man vill.

Ett stort hjärta i mörkgrå vadmal att vila örat mot.


På denna blev det hjärtan på rad av underbara Tilda-tyger.


Tilda.... Alla dessa tyger som passar perfekt ihop och finns i massor av färgställningar


Ett rosa ullhjärta med en uppmaning att "vila en liten stund". Det ska man inte glömma - vila!


Sen var det en kudde till men jag och broderimaskinen talade inte samma språk den dagen så broderiet hamnade lite märkligt på tyget och senare hamnade hela tygstycket i papperskorgen. Så kan det gå ibland.
Idag måndag, om än en trött sådan, så vill jag vara med och länka till bambisyr och Visa och berätta måndag som hon har varje vecka på sin blogg. Nu kryper jag upp i soffan med datorn och kollar på alla länkar som kommer in där under dagen. Må så gott!

7 kommentarer:

 1. Fina kuddar du sytt. Ja linne är underbart att sy i. Jag ska försöka att hitta lite tunnare linnetyg, men inte kommit till skott ännu.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Fina kuddar du sytt. Ja linne är underbart att sy i. Jag ska försöka att hitta lite tunnare linnetyg, men inte kommit till skott ännu.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ja, lin er et flott materiale når en syr. Putene dine ble kjempefine, og spennende med vadmel, ull og de søte Tildastoffene. Hjerter er et flott motiv å bruke. Ønsker deg god bedring og håper du snart er frisk igjen. Du får hvile en liten stund. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att linne är väldigt fint! Dina kuddar är jättefina och min favorit blev den med vadmalhjärtat!
  Kram och krya på dig Lotta!

  SvaraRadera
 5. Tjusiga kuddar och visst är linne ett fantastiskt levade material..Krya på dig! Kram Immi

  SvaraRadera
 6. Underbara kuddar,älskar också lin.Sköna linnetyger till kläder 'är svårt att hitta.Är de stela skaver de--i byxor ex.
  Bra om du börjar tillverka:-)))

  Krya på dig-det är många som är dåliga då.Kram Gudrun

  SvaraRadera
 7. Underbara kuddar i underbara tyger! Skickar en Krya på dig Kram
  Kerstin

  SvaraRadera