måndag 22 augusti 2016

Bara få leka

Ibland måste man få leka runt i syrummet och testa det där som man funderat på länge. Bara få ge efter och sy något som man inte brukar. Och det hände igår.
I somras hittade jag en sida som tydligt visade hur man syr börsar. Åh vad länge jag har velat sy en börs. En del pillande men på det stora hela är jag ganska nöjd. För att vara första försöket är jag riktigt nöjd.
För att man verkligen ska se att det är min så sydde jag den i det fina sybehörstyget. Det är ett tyg som verkligen inte slösas med, syr bara yttersta välgenomtänkta saker i det och sen går jag och klappar på det när det ligger i hyllan. Vissa tyger är må-bra-tyger helt enkelt.
Spännena har jag handlat på Ebay, 10 st!!!!


Den är faktiskt lagom stor att ha lite plåster och piller i och ha i handväskan också om man inte vill ha den som pengabörs.

Beige-röd randigt tyg till foder.

Och så dagens sista prova-på. Jag har broderat på toa-papper förut, mest för skoj skull naturligtvis, och nu kom jag på en häftig text och var bara tvungen att testa igen. En nödig gubbe och då är det bara att släppa det.


Där fick ni min roliga söndag i några bilder. Ska väl även tillägga att symaskinen arbetade på med andra grejor så som nyckelband och disktrasor medans jag lekte runt. 
Idag är det måndag och bambisyr har sin 150:e Visa och berätta måndag. Jag vill vara med med en länk till från min blogg till hennes. Må så gott!

5 kommentarer:

 1. Börsen är jättesöt, någon sån har jag aldrig gjort för jag har fått för mig att det är svårt!
  Kul att brodera på dasspapper
  Kram

  SvaraRadera
 2. Snygg börs och jag håller helt med dig, dessa ttyger får man bara använda till det bästa o det gjorde du! Skojigt dasspapper också. Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Så fin portemonè du har sydd. Det er et av mine favoritt stoff. Nei, man sløser ikke med slike vakre stoff. Det ser vanskelig ut å sy slike portemoneer / börsar, og jeg har ikke vågd meg på det. Det var morsomt med brodert toalettpapir. :-)

  SvaraRadera
 4. Tack Lotta en härlig inspiration ger du oss på Visa och Berätta med din länkning dit!! Kram ❤️❤️

  SvaraRadera
 5. Riktigt fin börs du har gjort i superfint tyg!!!!
  Jo man har ju ett och annat "förfintattanvändastyg" hahaha.
  Frän roarulle. Det har jag aldrig testat.
  Ha en fin dag!!
  kram Gunilla

  SvaraRadera