måndag 1 augusti 2016

Väskor eller veskekurven som den heter

Ja det är långt mellan uppdateringarna det erkänner jag och i ärlighetens namn var det ju inte så jag ville att min blogg skulle bli. Så en tanke om att lägga ner den har börjat gro - vi får se vad som händer. Egentligen har jag en del att skriva om och visa er men det blir ju inte av. Och så hör det ju till saken att jag ofta syr samma om och om och om igen och det känns tjatigt att hela tiden visa er samma saker.
Allt hade varit mycket lättare om jag hade klurat ut om man kan blogga via mobilen - finns det någon som läser detta och vet hur man gör får ni gärna höra av er och lära mig. Tänker att då blir det lika lätt som att uppdatera Facebook t ex.
Ska ta mig i kragen och försöka bättra mig för jag vet ju hur roligt det är att läsa alla andras bloggar och få inspiration därifrån. Som idag vill jag för en gångs skull vara med och länka till Bambi och Visa och berätta måndag som hon har varje vecka på sin blogg. Kolla in allt fint hon syr samt alla de bloggar som länkar till hennes sida.

Ja det är ju inte så att jag inte syr bara för att jag inte orkar blogga om det, nääeedå. Det sys mer än någonsin egentligen. Det senaste som såg dagens ljus i mitt syrum (låter som det är ett förlossningsrum) är tygväskor som har sitt ursprung i ett norsk mönster som heter Veskekurven. Det är Ryum Quilt som skapat och säljer detta mönster på en tygväska som är otroligt rolig att sy. Jag har redan sytt sex stycken!! Dock har bara tre hamnat på bild än så länge.En i linnetyg med ett broderi på en katt som sitter på en katt

Med prickigt foder

Stängningen med knapp är inte med på mönstret

Ser ut som jag har ett helt tantgäng på besök
Jag har lite svårt att helt följa mönster (och recept) och måste alltid få lägga till och dra ifrån lite. Det jag har ändrat från ursprungsmönstret är att jag lagt till 1 cm sömsmån för att få väskan lite större, jag har förlängt handtagen med ca 10 cm och så har jag satt gummiband och knapp till "stängning" av väskan.
Så himla roliga att sy och det kommer garanterat att bli många fler. Må så gott!

7 kommentarer:

 1. Så kjekt å se alle de fine veskekurvene du har sydd. Det går fint å se de samme tingene igjen og igjen. Jeg finner inspirasjon i å se forskjelleige stoff og farger. Håper ikke du legger ned bloggen. :-)
  Det går an å blogge fra mobilen. Jeg har en app som heter Blogger. Det begynte med at jeg åpnet nettverjonen på mobilen for å redigere et innlegg, og da mener jeg det kom opp at jeg kunne laste ned Blogger. Jeg bruker den lite, men har mulighet å lage blogginnlegg fra mobilen. Du får se om du finner den. (Mulig via g-mail kontoen)

  SvaraRadera
 2. Åhh, så roligt att du skriver lite igen, det är saknat! Och så fina väskor som du sytt, gör väl inget om det blir detsamma som visas upp, i regel är tygerna olika och då ger det ännu mera inspiration. Tack för det! Kram Immi

  SvaraRadera
 3. Nä du....du slutar INTE att uppdatera här...bättre sällan än aldrig. Och vad gör det att det blir samma saker, de är ju ändå inte lika för du använder annat tyg, brodyrer mm
  Dina väskor blev jag ju göööööörkär i, supersnygga!!!!!!!!!!

  kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Så underbart söta väskor! Kram Kerstin

  SvaraRadera
 5. En underbarinspiration du länkar till oss idag på Visa och Berätta måndag! Tack Lotta och fortsatt trevlig sommar/Bambi

  SvaraRadera
 6. Jättetrevliga väskor du har sytt! Kram Catarina

  SvaraRadera
 7. Neeedj sluta inte med blogg inläggen, du skriver vad du vill och när du har lust, och blir det lite lika ibland så gör det inget.
  Jätte snygga väskor, nu vill jag också sy några!!!
  Må så gott

  SvaraRadera