fredag 17 april 2015

Retroväskor

Modellen är i alla fall retro men kanske inte alla tyger. Hur som helst så är modellen väldigt praktisk. Väskan rymmer hur mycket som helst och när man håller ihop handtagen så kan man inte se ner i den, dessutom är det enkelt att slänga upp den på armen så man får händerna fria.

Mönstret har jag hittat i boken Tildas hus och den är väldigt enkel att sy. Bamburingar är dock dyra så man får leta länge på nätet efter något prisvärt ställe att beställa ifrån.


Med detta inlägg vill jag passa på att länka till bloggen majasparadis och utmaningen hon kör varje månad - att man ska sy något ur någon bok man köpt, skriva om det på sin blogg och sedan länka till Maja. Man får inte glömma att skriva på Majas blogg så hon vet om att man varit med i utmaningen. 
I mars hade jag turen på min sida och fick ett brev från Maja med MÅNGA fina scraps. Kolla bara in.


De är så fina och de får ligga framme ett tag så jag kan klappa på dem och fundera på vad det ska bli av dem. 
Så tag dig i kragen och var med i denna roliga utmaning. Om inte annat så för att samvetet ska kännas lite lättare över alla böcker och annat vi köper till vår roliga hobby. Må så gott!


2 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Tack än en gång för inspirationen!
  Jag hade även denna bok (även om min ser annorlunda ut) men aldrig sett dessa väskor.
  Handtag borde jag ha liggande någonstans!
  Nu har du din "lott".
  Lycka till!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Så stilige stoffer du har brukt i Tilda veskene. Veldig kjekke vesker, og som du sier rommer de mye. Jeg har nettop sydd en slik veske med mønster fra samme boken, og enda en er ferdig brodert og venter på å bli sydd sammen. Ha en fin helg! :-)

  SvaraRadera