måndag 22 december 2014

Svårt att sluta med gubbar

Om vi säger så här - det var TUR att jag inte hittade snögubbemönstret tidigare för då hade detta huset snart drunknat i snögubbar. De är så himla roliga att sy och blir så himla söta men jag tackar en högre makt att det blir jul nu och att jag lovat mig själv sylov annars hade jag troligen dragits med en gigantisk överproduktion av dessa ursöta gubbar.
Så de har BARA blivit två till. Först ut är Olle. Han är av den lite kortväxta sorten och honom gav jag bort till en f d arbetskamrat när vi träffades häromdagen.


Olle är lika nollgradig i sitt uttryck som sina övriga gubbekompisar
När Olle var klar och stod och stylade bland garnbollarna väntade Ulla tålmodigt på sin tur att bli stylad.


Och Olle hann inte mer än hoppa bort från bollarna förrän Ulla gick fullständigt bananas bland glitter och glamour. Jag sa ju innan att hon ville vara vinterchic och det tycker jag nog hon lyckades med.


Ulla blev en stilig vinterdam i silver och ljusblått. Hon verkar ha bra smak den där, men hon är säkert dyr i drift med allt det bling-blinget.


Men som sagt så är maskinerna rengjorda, övertäckta och tillönskade en god jul. Om jag inte får något akut sybehov så är tanken att vi ska "vara ifrån" varandra lite. Men jag lovar inget - blir det mycket skidor på tv och älskade maken hamnar i soffhörnan så letar jag troligtvis upp något roligt syprojekt.
Idag länkar jag åter till Evas (bambisyr) Visa och Berätta måndag - massor av inspiration från henne och alla länkade bloggar. Må så gott!

7 kommentarer:

 1. Så urgulliga snögubbar du gjort!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Helt underbar liten story du berättar idag om dina snögubbar. Jättefina. God Jul.

  SvaraRadera
 3. Ja dessa små är så himla söta!!Tack för du INSPIRERAR och länkar till Visa och Berätta måndag!!God Jul till dig från Bambi

  SvaraRadera
 4. Wow, de är ursöta!!! De ser verkligen jätte roliga ut att göra. Jag gissar att man får en relation till varje "gubbe" under tiden de kommer till! Önskar dig en riktigt God Jul!
  Kramisar

  SvaraRadera
 5. Man kan "snöa" in sig på vissa saker, men eftersom dina snögubbar/snögummor är av den verkligt söta sorten gör det ju inget och din historia om dem är mycket rolig läsning! God Jul önskar jag dig!
  Kram Catarina

  SvaraRadera
 6. Tack alla för era goa kommentarer. Den här lilla vita skaran ÄR härlig och har jag inte några värre laster än att sy snögubbar så kan det gå bra.

  SvaraRadera