måndag 15 december 2014

Får jag presentera Olof

Ja det var några som gissade på snögubbe när jag visade en bild på ett kryptiskt tygstycke och så är det. Här är Olof i hela sin vita prakt.


En VÄLDIGT söt snögubbe som jag hittade mönstret till i en av alla mina Tildaböcker. Det mesta som är i dessa böcker är helt underbart men i pilligaste laget för mina fingrar. Men den här supersöta snögubben var alldeles lagom pillig och mycket rolig att sy och pynta.

Kan man annat än älska ett sådant uttryck?
Så rolig att Olof i bara farten fick en storebror - Kurt. Jag ville ha en lite större modell så jag lade mönstret i kopieringsapparaten och förstorade det med 40%. En lagom stor storebror!


En som man kan se upp till och kanske lära sig något av som t ex ducka för solen, inte gå nära elden och att inte kramas för länge med någon som är varmare än snö. Viktiga saker det där!


Så här har vi dem - Olof och Kurt. Och jag vete tusan om de inte ska få en syster eller två också. En Ulla med silvriga knappar och rosett på översta snöbollen. Ja så får det nog bli.


För övrigt är det ännu en måndag i hemmets vrå och jag börjar på allvar längta efter ett jobb. Tänk att det ska vara så svårt att komma in i ekorrhjulet igen efter att man råkat trilla ur det.
Bambisyr - Eva har sin Visa och berättamåndag och idag har jag äntligen något att bidra med. Eva har hundra och en ideér och fina bilder att inspireras av och så finns det en massa andra bloggar länkade så man har att titta på en bra stund. Må så gott!

5 kommentarer:

 1. Ja han var söt han den lilla gubben ,Lotta!!Tack för don IMSPIRATION och länkning till Visa och Berätta måndag/Bambikram

  SvaraRadera
 2. Tydligen kan jag inte stava!!!Din och INSPIRATION skall det ju givet vara !!kram igen

  SvaraRadera
 3. Så søte snømennene var! Godt å ha en storebror som en kan få gode råd av. Og en søster er heller ikke dumt å få. Det er mye fint å finne i Tilda bøkene. :-)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga snögubbar och de smälter ju inte ner så snabbt! Kram

  SvaraRadera
 5. Så ljuvliga. Sydde också en för länge sen,tror han tinat bort.

  SvaraRadera