torsdag 10 juli 2014

Sommar o sol

Och jag säger som så många andra som håller på med sömnad - sommar är INTE den stora årstiden för vår hobby. När det är varmt och solen skiner får tygsax och symaskin helt enkelt vänta. Men jag ska ju stå på den där marknaden i Degeberga nu till helgen så jag får allt se till att få klart det sista, oavsett väder.
En hel hög med kladdmajor har producerats och ligger nu snyggt förpackade och klara att följa med. Har haft bra försäljning på dessa men har fått många kommentarer om att jag nästan bara sytt med vita handdukar, när det funnits med andra färger så har de sålts direkt. Denna "kritik" har jag tagit till mig och inte sytt en enda med vit handduk denna gång. Så får vi se hur det går.

En blandad kompott av färger och mönster.


Sen finns det en annan sorts maskin som har börjat uppta mitt intresse. En maskin som är ett utmärkt komplement till symaskinen när det är sommar och sol och varma dagar. En "hobby" som jag drömt om sen jag var 16 år och som denna sommar äntligen har blivit verklig. Nämligen att få köra motorcykel!!!Här står Pärlan och hon är underbar och vacker i hela sin skapelse. Vi har redan hunnit vara ute och övningsköra tre gånger och det är fantastiskt roligt.
Men nu måste jag ta tag i den där packningen till marknaden igen och sy klart de sista brödkorgarna. Sen kommer det bli ickesysemester ända tills hösten. Må så gott!4 kommentarer:

 1. Vilka snygga "kladdmajor", ett nytt ord som jag inte visste att sånna hette:O)) Gör du hela broderidelen i maskinen på en bas, om du förstår vad jag menar! Lycka till på marknaden.. Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Tack Immi. Ja det har tydligen många olika namn de där men mamma kallade alltid mig för kladdmaja när jag var liten (jag åt aldrig upp maten) så jag tänkte de kunde heta så efter mig:) Själva basen/hållaren är ett in-the-hoop broderi. Jätteenkla att sy men tråkiga att klippa rena med applikationssaxen när de sitter i bågen under arbetets gång.

  SvaraRadera
 3. jättefina kladdmajor/spishanddukar du gör, dom jag gör är inte alls så fina. vilken bra sida sysidan är, där man kan får tips o ideér från likasinnade. kul att se att det är en del skåningar med på den sidan

  SvaraRadera
 4. Hej :-)
  Alltid lika trevligt att titta in i din blogg.
  Lycka nu till med Marknaden och allt du gör !
  Men "hojen" verkar lite läskigt, för en annan ;-)
  Kram
  Christin

  SvaraRadera