söndag 17 november 2013

Ljus och värme

Ja det är väl vad vi behöver så här års - ljus och värme. Men eftersom jag varken har råd eller lust med en resa till värmen och ljuset, nöjer jag mig med att sy värmeljuskorgar. Dessa har kommit att bli ett populärt inslag på mitt marknadsbord och sporrar därför till att sys i varierande tyger och motiv. Jag tycker de passar lika bra framme på bordet som i skåpet man förvarar värmeljusen i och de är även en perfekt "gå-bort-present" då de är fyllda med 50 ljus och en matchande tändsticksask. Idén uppkom av den enkla anledning att jag INTE gillar förpackningarna som dessa små ljus säljs i. Ostadiga, svåra att öppna och så blir det skrövs överallt där man har dem.
Så här ser de ut som ska följa med på marknaden i Degeberga hembygdspark nu på lördag den 23 november mellan kl 11,00-17,00. Första gången jag ställer ut där - spännande!




En modell med antikljus och servetter finns också på mitt bord. Även denna funkar bra som present eller kan man fylla den och låta den ligga framme som en ljusförvaring.



Denna broderade pepparkaksgris är 10 cm lång och är en tjuvkik på vad som ska sys denna vecka som kommer. En ledtråd är: användbar i köket för goda stunder. Hm, fundera på den!


Har tyvärr inte tid att sitta ner längre nu, förberedelserna inför marknaden får fortsätta en stund till ikväll. Vet inte varför man alltid kommer på en massa i sista stund. Ja ja, kallas väl orutin kan jag tänka, men det bjuder jag på. Ha en skön höstvecka och må så gott.


2 kommentarer:

 1. Det var flera olika varianter på ljusförvaringar som Du sytt. Fina var de, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dollan. Man kan variera dem i all oändlighet och de är så roliga att sy.

   Radera