fredag 2 maj 2014

Disktrasor och inköp

Jag försöker att beta av de olika sakerna som behöver kompletteras till min sommarmarknad och nu är disktrasorna färdiga. Men det finns mycket mer som behöver sys upp. Nu gäller det bara att jag är lite strukturerad och inte svävar iväg med saker som jag tycker är roligare än massproduktion att hålla på med. För det finns det ju en del och jag hade bl.a gärna satt fingrarna på en Tilda-materialsats som legat orörd alldeles för länge i mitt syrum. Men den får ligga som en belöning efter idogt arbete.
Har märkt att det är disktrasor med text som säljer bäst så det fick bli ett gäng av dem.


Go och gla!


Förresten har jag glöm att skriva om alla fina tyger jag hittade när jag var hos Anna i Förslöv och hennes underbara Butik Annalunda. Tur jag hade en hungrig son med mig annars hade jag väl gått där ännu. Hennes butik är som en STOOOOR godisbutik och man MÅSTE ha bestämt sig för en köpgräns innan man tar i handtaget annars kan det gå riktigt illa.
Kolla in dessa söta, romantiska tyger. Helt makalöst fina och nu ska jag bara vilja klippa av dem också. Ibland är det svårt.


Några tyger med text och så lite bra-att-ha grejor. Den där sprätten med gummihatt har jag velat ha länge. De där trådarna som blir kvar i tyget är ju så j--la svåra att få tag i. Det är tydligen en svensk kvinna som uppfunnit den och den har redan blivit en storsäljare världen över. Heja Sverige!


Och detta superduperfina tyget hittade jag i en rea-korg utanför butiken när jag skulle köra hem så det var bara till att gå in igen. För jag blev helförälskad i detta färggranna 70-talstyg. Och det var nästan en hel meter i biten. Oj vad mycket häftigt jag ska sy av det.


Sen ville jag passa på att klämma och känna på hennes olika vaddsorter. Det är så svårt att få en uppfattning på de olika vaddsorterna på nätet. Jag fastnade för den sorten som hennes trogna kunder har döpt till Anna-vadden (har tyvärr glömt vem det var som tillverkade det).  Den har hittills inte gjort mig besviken, det är bara jag som behöver öva på det där med att sy med tyg-vadd-tyg. Ett mönster från Anni Downs ropade också på mig och det var mest för de fina broderierna. Älskar hennes änglar.


Nu ska jag hämta upp en hög med broderade diskhanddukar och sätta mig på uterummet och klippa trådar. Tråkigt jobb men skönt när det är avklarat och man kan stryka dem fina och lägga undan dem. Ha en skön helg. Må så gott.

1 kommentar:

  1. Så morsomme disktrasor du har sydd. Rart navn, forresten - jeg kaller det kopptue, men det er på min dialekt :)
    Hvordan fester du disse i broderiramma?

    SvaraRadera