måndag 16 januari 2017

Ingen ordning alls

2017 har börjat i lathetens tecken. I alla fall när det gäller att sy. När jag väl tar mig ner i mitt fina syrum är det bara för att testa någon idé jag sett någon stans eller för att provbrodera något fint broderi jag har. I ärlighetens namn tror jag att jag "försydde" mig i höstas och att jag nu för stunden helt enkelt har tappat bort det roliga med att sy. Och jag har tappat sylusten förr och gräver inte ner mig så djupt i det för jag vet att lusten att skapa ALLTID kommer tillbaka. Just nu njuter jag istället av känslan att jag inte behöver sy om jag inte vill, jag kan bara låta det vara och så klappar jag på lite vackra tyger. Bara känslan av att ha allt jag behöver den dagen jag känner för att sy igen är en härlig känsla. Och den räcker just nu.

Men som jag skrev så har nyfikenheten ändå lyckats ta överhand vid ett par tillfällen. Som t ex Ingrid Westers fina grytlapp som är ett in-the-hoop-broderi. Har sytt två stycken men inte av samma sort, nä nä, så mycket nyfikenhet hade jag inte. Däremot att klura på hur jag skulle kunna sy dem annorlunda och med andra tyger/broderier har jag gjort. Men där stannade det.


Sydd i linne

Sydd av en kökshandduk

Och så var det en vän som gav mig en ny idé på diskhandduksmotiv. 
Nu ger jag f-n i disken.
Ja vem skulle inte vilja göra det?


Med denna mycket knappa samling alster vill jag ändå vara med och länka till bambisyr-evaj.blogspot och hennes Visa och Berätta Måndag. Under min egen bloggtorka har jag varit hos Bambi många gånger för att bli inspirerad. Och mönstret på hennes löpare har hon skrivit upp till mig så en dag, när jag klämt färdigt på mina tyger så ska jag sy en sån löpare. Men inte än. Jag stannar i min soffhörna och fortsätter vänta på min sylust. Må så gott!

4 kommentarer:

 1. Lusten kommer tillbaka snabbare än man kan tro ibland, ett liten tips här o där, så är man fast igen:O)) Fina broderier..Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Flotte grytekluter - er veldig glad i ITH broderier selv :-D

  SvaraRadera
 3. Det är nog julen som tar musten ur oss.Lusten att sy kommer säkert med ljusare dagar,
  Kul broderier:-)).Är man ensam får man allt ta disken,vare sig man vill eller inte. Samtidigt är den inte så stor:-))
  Ha en skön vecka.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Det är tillåtet att ta det lugnt ibland :) Annars försvinner det roliga! Grytlapparna är jättefina!

  SvaraRadera