måndag 14 september 2015

När något måste ut

Jag har ganska många gånger skrivit om hur de där idéerna dyker upp i skallen på mig men jag har kanske aldrig erkänt hur hur jag kan bete mig när idén har fått fäste. Ett ord: otålig!!!! Idén snurrar dag och natt och jag hinner sy den 22 gånger i huvudet innan jag till slut kommer ner i syrummet och kan börja sy på riktigt.
Denna gången var det ett nytt mönster på en necessär som helt plötsligt tog form och i helgen blev den förverkligad.
Som så ofta så börjar det med en VÄLDIGT grov skiss. Mått och tankar måste kladdas ner fortast möjligt och då ser det ut så här.


Nu är jag på gång och i detta skedet vill jag att det ska gå snabbt. Jag är ju själv så himla nyfiken på att se resultatet, men det är också här det lätt kan gå fel för att man är så otålig.


Tadaaaa. Så här blev den. Framsidan mäter ca 13 x 19 cm och i och med de avsydda hörnen både "uppe och nere" så känns den himla rymlig.På det stora hela är jag nöjd med prototypen på denna nya modell. Men som vanligt finns det alltid något man vill ändra och förbättra. det enda jag kan säga med säkerhet är att det kommer att bli många fler av denna modell.


Och trots att bloggen blir lite dåligt uppdaterad så är det låååångt ifrån lugnt i syrummet. Det sys mycket och hela tiden men för det mesta är det samma grejer men jag har ändå lovat mig själv att skriva oftare och lägga in bilder på allt.

Och så har det ju hänt en annan rolig grej sedan sist - jag har klarat mitt mc-kort!!!!! Tänk att man vid 42 års ålder kan känna sig som 18 år igen när man står där på uppkörningsdagen och tror att hela världen går under om man inte klarar det. Men nu äntligen har en 26 år gammal dröm gått i uppfyllelse och jag kan ta min Pärla och köra en runda helt själv, vilket naturligtvis känns ganska ovant så här i början. Man är ju så van vid att man har någon bakom sig som ska hjälpa och lära och nu ska man helt plötsligt ta alla beslut själv.


Måndag och syrummet väntar men vill passa på att länka till bambisyr-evaj.blogspot.se/ och hennes fina blogg. Varje måndag har hon Visa och Berätta Måndag på sin blogg och dit ska du klicka dig och kolla in all fin inspiration det bjuds på. Må så gott!


13 kommentarer:

 1. Grattis till en jättefin necessär,toppenmodell.
  Grattis till mc-kortet. Ta det lilla lugna:-))
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg modell på nesse, förstår om du är otålig och bara vill fortsätta skapa vidare.Och grattis att din stora dröm gått i uppfyllelse, nu har jag redan körkort på mc, för det fick man så att säga på köpet på min tid när jag tog bilkörkort. Men för den delen skulla jag aldrig få för mig att sätta mig på en mc och tro att jag kunde härbergera den.. Kram o kör försiktigt!

  SvaraRadera
 3. Gratulerer med ny modell. Den så bra og romslig ut. Gratulerer også med ditt Mc sertifikat. Kjekt når drømmer går i oppfyllelse. Kjør forsiktig! :-)

  SvaraRadera
 4. Hope you have many rides on your motorbike!! At least for another 26 years. Your bag is so fun. I will sure sew one for myself.

  SvaraRadera
 5. Väldigt fin necessär du sytt! Delar du med dig av modellen? Grattis till körkortet! Ta det lugnt när du kör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Kollar du på första bilden så har du mönstret där.

   Radera
 6. GRATTIS till mc-kortet. Bra jobbat. Kör försiktigt.
  Jag förstår dig precis över din iver att sätta en idé i verket. Jag är precis likadan och visst leder det till en del sprättande för att det inte var riktigt riktigt färdigtänkt. Men visst är det kul. Och din nesse blev ju kanonfin.

  SvaraRadera
 7. Grattis till MC-kortet! Kör försiktigt!! Snygg nesse :)

  SvaraRadera
 8. Grattis till mc-kortet! Kanske provar din necce är lite sysugen men vet inte riktigt vad jag vill sy och då är neccar bra att lägga på lager!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Din nesse blev verkligen jättefin och snyggt tyg du använt och modellen verkar jättebra och tack för att du delar med dig av ditt mönster. Skickar svar på din fråga ang. storlek på mina nessar! Kram

  SvaraRadera
 10. Försöker skicka mail på din mailadress men får bara tillbaka att den inte fungerar????

  SvaraRadera
 11. Fick en varning från Gmail att de ej kunde verifiera din mailadress så jag tar det här på din blogg istället, ibland så bara strula allt. Så här skrev jag:

  Hej! Den rosa är måtten 12 x 14 " och den andra är måtten 10,5 xx14" och skurit av hörnen 1½". Nästa gång ska jag skära av hörnen
  1 3/4-2" så jag får dem lite högre. Har använt Termolamvadd i dem!

  Kram Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catarina, dessa mått ska jag prova. Jag kommer testa att sy av hörnen 1½" för det var det som jag fastnade för på dina necessärer - lite lägre och bredare.

   Radera