måndag 22 augusti 2016

Bara få leka

Ibland måste man få leka runt i syrummet och testa det där som man funderat på länge. Bara få ge efter och sy något som man inte brukar. Och det hände igår.
I somras hittade jag en sida som tydligt visade hur man syr börsar. Åh vad länge jag har velat sy en börs. En del pillande men på det stora hela är jag ganska nöjd. För att vara första försöket är jag riktigt nöjd.
För att man verkligen ska se att det är min så sydde jag den i det fina sybehörstyget. Det är ett tyg som verkligen inte slösas med, syr bara yttersta välgenomtänkta saker i det och sen går jag och klappar på det när det ligger i hyllan. Vissa tyger är må-bra-tyger helt enkelt.
Spännena har jag handlat på Ebay, 10 st!!!!


Den är faktiskt lagom stor att ha lite plåster och piller i och ha i handväskan också om man inte vill ha den som pengabörs.

Beige-röd randigt tyg till foder.

Och så dagens sista prova-på. Jag har broderat på toa-papper förut, mest för skoj skull naturligtvis, och nu kom jag på en häftig text och var bara tvungen att testa igen. En nödig gubbe och då är det bara att släppa det.


Där fick ni min roliga söndag i några bilder. Ska väl även tillägga att symaskinen arbetade på med andra grejor så som nyckelband och disktrasor medans jag lekte runt. 
Idag är det måndag och bambisyr har sin 150:e Visa och berätta måndag. Jag vill vara med med en länk till från min blogg till hennes. Må så gott!

måndag 8 augusti 2016

Påspåse

Har tagit en diskhandduk och broderat en ICA-kasse och skapat en påspåse. Hepp!

Den blev aningen stor för min smak men har man många plastkassar så är den ju perfekt. Men skulle jag sy något liknande igen så skulle jag absolut dragit ner lite på storleken.



Idag har bambisyr-evaj som vanligt Visa och berätta måndag på sin fina blogg och dessutom en utlottning av charmpacks som jag absolut vill vara med och "tävla" om. Vem behöver inte tyg liksom? Så en länk dit från mig är ett absolut måste idag. Må så gott!

måndag 1 augusti 2016

Väskor eller veskekurven som den heter

Ja det är långt mellan uppdateringarna det erkänner jag och i ärlighetens namn var det ju inte så jag ville att min blogg skulle bli. Så en tanke om att lägga ner den har börjat gro - vi får se vad som händer. Egentligen har jag en del att skriva om och visa er men det blir ju inte av. Och så hör det ju till saken att jag ofta syr samma om och om och om igen och det känns tjatigt att hela tiden visa er samma saker.
Allt hade varit mycket lättare om jag hade klurat ut om man kan blogga via mobilen - finns det någon som läser detta och vet hur man gör får ni gärna höra av er och lära mig. Tänker att då blir det lika lätt som att uppdatera Facebook t ex.
Ska ta mig i kragen och försöka bättra mig för jag vet ju hur roligt det är att läsa alla andras bloggar och få inspiration därifrån. Som idag vill jag för en gångs skull vara med och länka till Bambi och Visa och berätta måndag som hon har varje vecka på sin blogg. Kolla in allt fint hon syr samt alla de bloggar som länkar till hennes sida.

Ja det är ju inte så att jag inte syr bara för att jag inte orkar blogga om det, nääeedå. Det sys mer än någonsin egentligen. Det senaste som såg dagens ljus i mitt syrum (låter som det är ett förlossningsrum) är tygväskor som har sitt ursprung i ett norsk mönster som heter Veskekurven. Det är Ryum Quilt som skapat och säljer detta mönster på en tygväska som är otroligt rolig att sy. Jag har redan sytt sex stycken!! Dock har bara tre hamnat på bild än så länge.



En i linnetyg med ett broderi på en katt som sitter på en katt

Med prickigt foder

Stängningen med knapp är inte med på mönstret

Ser ut som jag har ett helt tantgäng på besök
Jag har lite svårt att helt följa mönster (och recept) och måste alltid få lägga till och dra ifrån lite. Det jag har ändrat från ursprungsmönstret är att jag lagt till 1 cm sömsmån för att få väskan lite större, jag har förlängt handtagen med ca 10 cm och så har jag satt gummiband och knapp till "stängning" av väskan.
Så himla roliga att sy och det kommer garanterat att bli många fler. Må så gott!