lördag 27 juni 2015

Himmel vad tiden går

Vet om att det är länge sedan jag uppdaterade bloggen och det skäms jag lite för. Men den där tiden är helt makalös till att springa ifrån en. Jag försöker springa ikapp så gott det går men det är inte alltid man lyckas hålla jämna steg.
Skolavslutningsveckan var en hektisk tid. Jag har nämligen varit klassmamma i sonens klass och det har bl a inneburit insamling av pengar under hela året så att de nu i slutet av sexan skulle kunna göra en liten klassresa. Denna lilla klassresa gick till Tosselilla dagen innan de slutade skolan och var en av sommarens hittills finaste dagar (ibland ska man ha tur) och sen till skolavslutningen var det fixa och dona med fika, glass och presenter. Kan ju säga så mycket som att på lördagen var det inte mycket med denna svenskan. Men alla blev nöjda och glada och det är ju huvudsaken.
Syrummet har dock stått lite öde den senast tiden. Där har bara sytts akuta ideer och beställningar. En sådan ide var nyckelband att ge till sin lärare/fröken på avslutningsdagen. Om man nu tyckt att de har varit världens bästa fröken eller lärare förstås.


Och så några nya diskhanddukar med underfundiga texter.



Tiden för nyckelband till lärare och fröknar är ju kort så istället broderade jag upp några som är mer bestående. En morfar eller son eller svärmor kan ju alltid uppvaktas med en nyckelring som bevisar att just de är Världens bästa.


Och så har alla sommarreor satt igång och tyvärr hade man väl blivit pank om man hade köpt allt man hittar. Dock gick jag bananas på Hemtex som sålde ut sina diskhanddukar till riktigt bra priser och jag har nu ett litet nätt lager. Tjejen i kassan trodde nog jag var lite tokig när jag skämtsamt sa att jag tycker det är så tråkigt att tvätta diskhanddukar så jag slänger dem efter hand. Innan jag gick förklarade jag för henne vad jag använde dem till och då kunde hon stänga munnen igen. Nu hoppas vi inte det blir så lång tid till nästa gång. Men med detta vädret så är det väl ingen risk, då får man sysselsätta sig i syrummet för att inte bli galen. Må så gott!

måndag 8 juni 2015

För hjulburna

Campingsäsongen är i full gång dock har jag varken husbil eller husvagn. Men i helgen var jag inbjuden till att medverka på marknad på en camping och då var det ju lämpligt att ha lite campingrelaterade prylar.

Först tänkte jag att man vill säkert ha ett nyckelband med sitt favoritmärke på. Och det finns en hel del märken kan jag säga, 21 st olika kom jag på. Och medans dom höll på att broderas så kom jag på att man kunde ju skriva något mer än så på banden.


Och varför då inte skriva Husbil är livet och Man ska ha husvagn (som Galenskaparna sjöng i sin gamla slagdänga) för alla som är helfrälsta i livet på hjul.



Och så dök idén upp om att brodera en liten duk att ha på bordet. Här är det dukar i linne som blivit förskönade med en liten husbil.


Så jag har producerat och förverkligat alla mina ideér och stått på marknad och sålt jättelite. Men så kan det vara ibland. Vi hade en skön lördag med jättetrevligt sällskap så jag tog chansen att bara sitta ner och prata skit i flera timmar i sträck. En bra lördag trots allt.
Kan ju passa på att länka till Eva J och hennes fina blogg http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ där det som vanligt är Visa och berätta måndag. Må så gott!


måndag 1 juni 2015

Necessärfrossa

Ja men hur roliga var inte dessa lite större necessärer i linne att sy då???? Linne är det vackraste materialet av alla och med lite hjärtan eller stjärnor eller andra bilder kan de bli den vackraste necessären på jorden. Nej det var väl kanske till att ta i lite men fina blir dom. Och roliga att sy är dom. Så det är win win på dom.




Och så fick det bli några av den lilla väskmodellen. Dessa går snabbt att sy då man syr ihop alla tre lager i och med man quiltar, sen syr man blixtlåset "utanpå" och sen syr man ihop den. Klart!



Denna har fått en lite extra pimpad blixtlås. En dansande dam är väl aldrig fel?!?!


Måndag igen och en länkning till bambisyr-evaj och juni månads första Visa och Berätta Måndag på hennes fina blogg. Kolla in den och allt fin hon syr. Jag har fortfarande inte listat ut hur hon hinner sy så mycket och alltid med samma fina resultat.
Själv ska jag ta itu med en balklänning som ska sys upp, diskhanddukar och disktrasor med husbilar och husvagnar och så lite nya nyckelband. Jobb är det ingen brist på - bara tid.
Må så gott!