fredag 27 februari 2015

Thea önskar trevlig helg

Nej det gick inte att låta bli - det fick bli en till Babushka. Trots sitt ryska ursprung är denna svenskfödd och har fått namnet Thea. Hon är härligt vårgrön och har varit ute och plockat in några snödroppar.



Några hjärtan på klänningen är aldrig fel.


Och är det vår ska man ha rosett i håret tycker Thea. Rosorna på kinderna fick hon för att det var lite frostigt när hon var ute och plockade sina blommor. 



Snödroppar! Denna underbara lilla kämpe som trotsar vintern och ger oss hopp om våren. Trevlig helg på er alla. Må så gott!

tisdag 24 februari 2015

Återanvändning

Jag var på loppisen i byn i lördags och hittade några gamla musselformar som inte längre var så fräscha att baka i. Någonstans har jag sett någon göra nåldynor av liknande gamla formar och ville själv testa detta. Och detta är INTE någon textilkonst på hög nivå utan snarare dagis-barn-klarar-detta-nästan-på-egen-hand nivå. Men ibland kan det enkla vara det roliga och söta. Vad jag ska ha dem till? Inte en aning men det är en söt liten sak att ta med som gå-bort-present.




Som sagt - söta som små karameller och jag hade lätt kunnat göra ett helt gäng till. 


Må så gott!



måndag 23 februari 2015

Inför grillsäsongen

En måndag med blåst, regn och anställningsintervju. Ja ni läste rätt. Klockan 09,00 i morse var jag på anställningsintervju på ett jobb som jag JÄTTEGÄRNA vill ha. I nuläget väljer de mellan mig och två andra och jag kan inget annat än hålla tummarna nu att det går hela vägen.

Trots att almanackan bara visar februari så kan vi så smått börja hoppas och tro att det ska komma en grillsäsong även i år. Inför denna har jag broderat och sytt två fodral till sådana där runda burkar ni vet med grill/braständare i. Dom är himla roliga att sy och snabbt går det. OM INTE broderiet krånglar som det med grillen gjorde. Tror jag fick trä om maskinen 28 gånger innan alla konturer var broderade. Phu!!!



Efter morgonens urladdning med anställningsintervjun tror jag att det får bli enklare sysslor resten av dagen - fylla i kassakort, vattna blommor och lägga pussel. Man laddar så inför en anställningsintervju och vill så mycket och efteråt känner man sig som en urvriden trasa. Inte lätt det här med att marknadsföra sig själv. 

Skickar min blogg till http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ som har sin sedvanliga Visa och Berätta måndag. 
Många är nu de måndagar då jag slagit ihjäl tid med att klicka in på alla länkar som finns där. Må så gott!

torsdag 19 februari 2015

Nåldyna

Har alltid använt magnetskålar till mina knappnålar och jag tror jag har tre stycken utspridda i syrummet. Men häromdagen blev jag så sugen på att sy en gammal hederlig nåldyna i tyg. Fast i modell större.Storleken är en avritad assiett.


Passande tyg va?




Man MÅSTE ha många nålar och magnetskålar är bra på sitt vis men jag är så trött på att sticka mig i fingrarna när jag ska ta en nål. Jag kanske inte alls gillar denna gammaldagsa förvaring heller, men då har jag i alla fall provat. Må så gott!

måndag 16 februari 2015

Mera Tilda

Det här med att sy bara för "prydnad" går emot min affärsidé lite men ibland vill man få sy bara för att det är roligt. Och sy saker ur Tilda ÄR ROLIGT!!! Och de blir så himla söta så man skulle vilja sy upp en hel armé av babushkor och ställa ut lite överallt i huset. Men det blir nog lite konstigt.
Så här söt blev min först sydda babushka. Oftast blir den första den bästa för man är så himla noga och vill få allting rätt efter boken. På andra läser man inte så noga och på tredje gör man lite som man vill.



Mönstret kommer från denna bok. Där fanns MÅNGA fina mönster och ideér i den boken vill jag lova. Så sista lustsömnaden är nog inte gjord.
Med denna skapelse har jag dessutom kvalificerat mig att vara med i utmaningen hos http://majasparadis.blogspot.se/ där man ska sy upp något ur någon bok man har köpt. Ett bra initiativ så att böckerna inte bara står och samlar damm.



Sen vill jag visa er en bild på Britta innan hon fick sina öron och kläder. Hon ser nästan lite grotesk ut där hon sitter i sin nakenhet. Kanske därför hon blev så snabbt färdig.


Måndag igen, barnen har sportlov och eftersom jag fortfarande tyvärr är arbetssökande så kan vi ha sovmorgon varje dag i en hel vecka. Inte dumt men samtidigt längtar jag tillbaka till ekorrhjulet nu. Jag är en rutinmänniska så just ekorrhjulet passar mig alldeles utmärkt. Arbetslös gör det INTE. Passar alltså.
Som sagt måndag och då vill jag bidra med en länk till min blogg hos bambisyr-evaj. Har du idétorka eller bara vill ha MASSOR av inspiration tittar du in där, både på Evas alla fina saker och alla länkar från alla duktiga bloggare. Må så gott!




lördag 14 februari 2015

Kram till er

Vill titta in och önska er en fortsatt trevlig Alla hjärtans dag med min allra första Tilda-kanin. Hon heter Britta och har ett hjärta på magen för hon är ute och jagar kärleken. Och ni som inte har just kärleken kan lika gärna uppskatta en vän eller syster eller förälder idag. Kram till er alla. Må så gott!


onsdag 11 februari 2015

Något finurligt

Små saker som går snabbt att sy och har en funktion har en speciell plats i mitt hjärta. Häromdagen när jag klickade runt på olika sybloggar hittade jag just en sådan liten sak och jag har inte en aning om vad man ska kalla den. Sladdhållare kanske?
Först ut blev en i blått som älskade U fick till sin laddare. Jag har lite finurligt märkt upp alla laddare med Dymoband så man vet vilken laddare som hör till vad (ja, tandborstladdaren kanske man inte tar fel på) men alla jäkla mobilladdare och headsetladdare och surfplatteladdare är ju bara ett enda virrvarr i lådan. Så något behövdes helt klart göras.



Sen blev jag sugen på lite mer färg så mina blev i rött med vita prickar. Ett tyg jag inte kan få nog av.
På dessa testade jag att slå i små tryckknappar istället för kardborreband. Fördelen med kardborre är ju att man kan dra åt dem mer om man har tunna sladdar somt ex hörlurar.


Blev ett helt gäng innan jag var klar. Problemet är bara att jag skulle behöva sy en hel arsenal till, för jösses vad många laddare där var i lådan.


På klippbordet råder ett kreativt kaos just nu. SÅÅÅÅ många ideér snurrar runt i huvudet och jag vill testa alla på en samma gång. Funkar det? Neeeej. Men roligt är det.


Två nya Tilda-böcker kom med posten idag så kvällen är räddad. Eller blir det mer syrum för idag har jag flow. Må så gott!

torsdag 5 februari 2015

Fäääärdig!

Min löpare blev inget ufo. Tvärtom blev den nästan klar lite för snabbt. Men sån är jag - har idén funnits i huvudet ett tag så går det undan när den väl ska förverkligas.
Men en och annan motgång stötte jag på ändå. Jag vet att de som syr mycket quilt använder säkerhetsnålar när de nålar ihop sina olika lager. Men inte jag. Jag tog vanliga knappnålar med den följden att de attackerade mig som blodtörstiga iglar medans jag quiltade i maskinen. Ja ja quiltat blev det och utan ett enda veck men det var bökigt.

Här ligger den quiltad men inte renskuren och jag är och hämtar plåster.


Sen kom jag till den delen när jag skulle få ihop en tillräckligt lång kantremsa. Hur svårt ska det vara???? Jag kan bli imponerad över hur mycket en och samma sak kan gäcka en. Först ska man lista ut hur man ska lägga dem och sen ska man klura ut var sömmen ska gå så att det verkligen blir en enda lång remsa och inte ett hörn. Och på någon vänster lyckades jag med konststycket att få sömmar på rätsidan på varannan skarv - gör om det om ni kan. Jag tappade till slut räkningen på hur många gånger jag fick sy om. Och sen kom jag att tänka på hur det blir när den väl är fastsydd på löparen och ska skarvas en sista gång i sin rätta längd, en utmaning det.


Men hur eller hur så lyckades jag få till sista skarven på första försöket och en färdig löpare såg igår dagens ljus. Den är vårfräsch och färgerna blir ännu bättre när solen tittar in på dem.




Sy en till? Nja jag vet inte riktigt. Jag får mina lapptekniksanfall men när jag har sytt något med lappar och remsor så känner jag mig botad för ett tag. Men så kollar man in på någon duktig quiltares blogg och så är man snart där igen. Må så gott!

måndag 2 februari 2015

Inte hundra

Ja tyvärr lyckades jag fånga lite tråkiga baciller i storstaden och har legat pall i soffan i fyra dagar. Inget jag varken hade tid eller lust med för jag har så många roliga saker jag vill sy just nu. Men idag är jag i alla fall feberfri och känner mig piggare och dagen har tillbringats i syrummet. Bästa medicinen om du frågar mig.

Idag kunde jag inte längre hålla fingrarna borta från den där rullen med tyger som jag visade för ett tag sedan. Mitt huvud kom fram till att det hade varit roligt att sy en färgsprakande vårlöpare av en del av remsorna. Och vidare så funderade jag på vita kanter runt det hela. Och åter vill jag varna vana quiltare för att det nog inte finns ett enda rätt i mitt sätt att sy i denna teknik men det bjuder jag på.

Här har jag sytt ihop en massa remsor och när de ligger så här ser det ganska okej ut, men på nästa bild ser man en viss skevhet. Remsorna är lika breda och säkert trådraka men mönstret på remsorna är VÄLDIGT snett och det gör att hela arbetet ser skevt ut, tyvärr.


Var kanske därför rullen var billig???? Vad vet jag. Jag får se till att ställa MYCKET saker på löparen så det inte syns.


Och snart, snart, snart är det cykelsäsong igen och då tänkte jag för en gångs skull ligga steget (eller trampan) för och ha sytt upp ett litet lager av sadelskydd. De är himla roliga att sy för de blir snabbt färdiga och man kan sy dem i så många olika tyger.


Här ligger fem stycken och väntar på att få komma i symaskinen. Två är redan klara.


Jag har ingen lust att börja på kvällsmaten för jag vill fortsätta i mitt syrum med allt roligt som snurrar i huvudet. Men äta bör man annars dör man. Och då kan man inte sy - tråkigt!
Bambisyr har sin sedvanliga Visa och Berättamåndag och jag länkar dit med detta inlägg mot bättre quiltvetande. Må så gott!