onsdag 24 december 2014

GOD JUL

Vill önska alla mina bloggföljare en riktigt GOD JUL!!! 
Hoppas ni får många fina stunder med nära och kära och att juldagarna blir precis som ni vill ha dem.


Må så gott!

måndag 22 december 2014

Svårt att sluta med gubbar

Om vi säger så här - det var TUR att jag inte hittade snögubbemönstret tidigare för då hade detta huset snart drunknat i snögubbar. De är så himla roliga att sy och blir så himla söta men jag tackar en högre makt att det blir jul nu och att jag lovat mig själv sylov annars hade jag troligen dragits med en gigantisk överproduktion av dessa ursöta gubbar.
Så de har BARA blivit två till. Först ut är Olle. Han är av den lite kortväxta sorten och honom gav jag bort till en f d arbetskamrat när vi träffades häromdagen.


Olle är lika nollgradig i sitt uttryck som sina övriga gubbekompisar
När Olle var klar och stod och stylade bland garnbollarna väntade Ulla tålmodigt på sin tur att bli stylad.


Och Olle hann inte mer än hoppa bort från bollarna förrän Ulla gick fullständigt bananas bland glitter och glamour. Jag sa ju innan att hon ville vara vinterchic och det tycker jag nog hon lyckades med.


Ulla blev en stilig vinterdam i silver och ljusblått. Hon verkar ha bra smak den där, men hon är säkert dyr i drift med allt det bling-blinget.


Men som sagt så är maskinerna rengjorda, övertäckta och tillönskade en god jul. Om jag inte får något akut sybehov så är tanken att vi ska "vara ifrån" varandra lite. Men jag lovar inget - blir det mycket skidor på tv och älskade maken hamnar i soffhörnan så letar jag troligtvis upp något roligt syprojekt.
Idag länkar jag åter till Evas (bambisyr) Visa och Berätta måndag - massor av inspiration från henne och alla länkade bloggar. Må så gott!

fredag 19 december 2014

Lite julklappsbilder

Så var skolavslutningen avslutad och de där lärarna som jag skrev om innan har fått sina julklappar idag. Hoppas de blev glada. Sonen har fått sina första betyg och därmed sitt första bevis på att allt han numera gör i skolan bedöms och hamnar på ett papper i slutet av terminen. Lite svårsmält för en tolvåring men det är lika bra att de vänjer sig. Dottern däremot har varit med ett tag nu och vet vad som måste göras för att det ska ge resultat.
Vill bara titta in och ge er några bilder på julklappar. Och det är inte någon fara att visa dem för en del är som sagt överlämnade och en annan är för lite för att vara ute och surfa på nätet. Så varsågoda!



Änglars tålamod har de som jobbar i skolans värld. En tuff tillvaro med ständiga förändringar.


Såhär fin handduk ska en liten Elsa på tre månader få i julklapp av sin farmor och farfar (tror jag det var, förlåt om det är fel). En julklapp som varar länge.


Nu ska jag sätta fart och baka smörkransar. Må så gott!

onsdag 17 december 2014

Gott och blandat

Nu börjar det på allvar kännas att säcken ska knytas ihop och det sista fixas inför julen. I varje fall vad det gäller det som ska färdigställas i syrummet. Så just nu tycker jag att jag är överallt och ingenstans. Men för att börja någonstans så har jag broderat ett antal juldisktrasor för de som jag hade har gått åt allihop. Jag hade en rejäl hög på lager för i fjor gick det inte många disktrasor alls men i år har det varit riktigt populära. Så här ser en del av kompletteringen ut. Och de som inte går åt i år får välla ligga till sig till nästa jul. Och så får jakten på vita disktrasor börja igen för nu har jag inte många kvar.


Sen ska det ges bort värmeljuskorgar till några av sonens lärare och då tyckte jag de kunde vara roligt om det följde med en pimpad tändsticksask. Bilder på helheten kommer efter att överlämnandet skett för tänk OM någon av de där lärarna är här inne och läser och tjuvkikar på sin julklapp från klassen!!!!


De där underbara Arvidsson-tomtarna!!!!
Men titta här sitter ju jag och syr vid en av mina maskiner. Rysligt vad jag ser koncentrerad ut.

Nu har det varit rast och vila i tio minuter så nu får jag ner i syrummet och fixa till det sista innan maskinerna kan få jullov. Och jag också om jag inte hittar något nytt som inte går att motstå att provsy. Må så gott!


måndag 15 december 2014

Får jag presentera Olof

Ja det var några som gissade på snögubbe när jag visade en bild på ett kryptiskt tygstycke och så är det. Här är Olof i hela sin vita prakt.


En VÄLDIGT söt snögubbe som jag hittade mönstret till i en av alla mina Tildaböcker. Det mesta som är i dessa böcker är helt underbart men i pilligaste laget för mina fingrar. Men den här supersöta snögubben var alldeles lagom pillig och mycket rolig att sy och pynta.

Kan man annat än älska ett sådant uttryck?
Så rolig att Olof i bara farten fick en storebror - Kurt. Jag ville ha en lite större modell så jag lade mönstret i kopieringsapparaten och förstorade det med 40%. En lagom stor storebror!


En som man kan se upp till och kanske lära sig något av som t ex ducka för solen, inte gå nära elden och att inte kramas för länge med någon som är varmare än snö. Viktiga saker det där!


Så här har vi dem - Olof och Kurt. Och jag vete tusan om de inte ska få en syster eller två också. En Ulla med silvriga knappar och rosett på översta snöbollen. Ja så får det nog bli.


För övrigt är det ännu en måndag i hemmets vrå och jag börjar på allvar längta efter ett jobb. Tänk att det ska vara så svårt att komma in i ekorrhjulet igen efter att man råkat trilla ur det.
Bambisyr - Eva har sin Visa och berättamåndag och idag har jag äntligen något att bidra med. Eva har hundra och en ideér och fina bilder att inspireras av och så finns det en massa andra bloggar länkade så man har att titta på en bra stund. Må så gott!





torsdag 11 december 2014

Hur gick det då?

Jo men det gick bra. Jag är väldigt nöjd med försäljningen och intresset för mina alster denna julen. Och då kommer ju det svåra - ska jag verkligen sluta stå på marknader? Vi får se. Kan jag bara ta det för vad det är och vara nöjd med vad det blir så kanske jag ställer mig på fler, den som lever får se.
Det märks så fort man står på ett nytt ställe att folk blir nyfikna och tittar mer noga på ens bord än om  man stått på samma ställe flera år i rad. Så det är något jag ska tänka på framöver - att inte stå kvar på samma ställe år efter år utan pröva nya marknader hela tiden istället. Det finns ju en och annan att välja på.
Men många hyllvärmare blev sålda i år och det är så skönt att bli av med vissa saker som man känner har hängt med för många år. Och vad gäller herr och fru tomte som önskade er trevlig första advent i ett tidigare inlägg hittade de ett nytt hem redan efter en timme. Kul för dem. Och för mig.

Men nu vill jag visa något jag sytt på uppdrag. Jag samarbetar lite med Överskottsbutiken här i Tollarp (inte att förväxlas med Ö & B) och Anita som äger butiken hade i förra veckan två kundkvällar som jag var med på. Många trevliga damer och gofika, vem kan motstå liksom?
Anita säljer bland mycket annat Kardelens fina linneprodukter och jag blev ombedd att sy något litet på två löpare för att visa att vi samarbetar och att Anita kan erbjuda kunderna att få broderat efter önskemål.

Oblekt linne är något av det vackraste som finns. Och till jul passar det speciellt bra att brodera juliga motiv på tycker jag.



Sen tog vi en vit löpare och broderade en tomte på. Det som skymtar igenom tyget är en tomte som är broderad diagonalt över i den andra hörnan.



Och så kommer här en s k cliffhanger (som dom säger i media). Vad kan detta skola bli tro? Det kommer ni att få reda på i ett senare inlägg, men ni får gärna gissa och skriva bland kommentarerna.



Nu hoppas jag på mer regelbunden uppdatering av bloggen igen. Men tyvärr får den alltid stryka på foten när marknaderna är över, det är precis som att man hamnar i något slags antiklimax över sin hobby när trycket och förväntningarna släpper. Må så gott!