måndag 19 maj 2014

Andra sorters förvaringar

Här kommer skapandet av min senaste snilleblixt - stickförvaringar! Jag har lovat att sluta sy necessärer och det har jag faktiskt också gjort men det finns ju andra sorters förvaringar man kan sy. Och det bästa är att olika sorters stickor kräver olika sorters förvaring så nu har jag världens chans att utveckla detta och få fortsätta sy de där förvaringarna som är så roliga att sy. Bara till ett annat ändamål.
Och så är det måndag och Visa och berätta måndag hos bambisyr/Eva J Klicka in där för massor av inspiration.

De runda är ca 24 cm i diameter.




En liten samling av de runda har de blivit.


Denna är 23 cm lång


Denna är 25 cm lång.


Så himla roliga att sy, så med all säkerhet kommer du att få se en hel massa fler sådana här på bloggen. Måste ju sy till låååånga stickor också och i fler färger och med andra tyger. Hej och hå - så mycket ideér och så lite tid. Må så gott!


lördag 17 maj 2014

Något för baken

Det är en sak när cykeln står ute och sadeln är blöt när det regnat, då kan man torka av den. Men när det inte regnat på någon dag och man tar cykeln och ändå blir blöt i baken för att det är hål någonstans på sadeln  och stoppningen är dyblöt, då är det irriterande. Mina sadelskydd sys med textilvaxduk på kanten och på insidan för att slippa det stora bekymret med blöt bak. Sen att det är superroligt att välja tyg till ovansidan ser ni nog för där är de mest varierande stilar på dem. Se fler bilder i galleriet.


För en riktig bikerbrud!




Detta använder jag själv för att slippa de där otrevliga fläckarna.


En liten samling


Ha en fortsatt skön helg. Må så gott!

onsdag 14 maj 2014

För dina nycklar

Onsdag och regn och jag har den stora lyckan att kunna tillbringa HELA dagen i syrummet. Ibland beklagar jag mig för gubben min, att jag inte har något att göra och kan inte komma på något roligt att sy. Men så kommer sådana dagar som denna när det är flyt bland tygerna och idén som poppat upp i mitt huvud blir SÅÅÅ bra när jag sytt den så jag har lust att öppna ytterdörren och jubla till hela byn (men så kan man inte göra så jag går in i mörkaste rummet i källaren och viskar till mig själv: fasen vad du är bra).
Ja ja vi har väl alla våra ups and downs. Jag har mina på kvällarna när jag är trött, då blir jag gnällig.
Men nya saker är på gång i det där syrummet, så mycket kan jag i alla fall säga.

Nu ska jag dock visa er ett annat påhitt som legat och grott i huvudet ett tag. Jag trodde det var svårt att brodera på band och har därför inte vågat prova. Men så har jag sett på några bloggar att det broderas för fullt på band av olika slag och då var jag tvungen att prova jag också. Och resultatet är nyckelband med en massa olika texter på. Och den som vill kan önska sin egen text, om man t ex vill ha sitt namn eller så. Varsågoda (och som vanligt blir det inte en bild nä).



Det blev några stycken.


Nämen det är ju mina nycklar.


Kanske man vill sitt favoritmärke på bandet.


Man kan sätta sitt registreringsnummer på bandet och använda det när man lämnar bilen till verkstaden eller sätta den på extranycklarna.


Gjorde en på beställning häromdagen på ett nyckelband med texten "Världens bästa mamma" men den hann jag inte ta kort på innan den gavs bort. Roliga att sy och faktiskt mycket enklare än jag vågat hoppas på. Där ser man. Må så gott!

måndag 12 maj 2014

Mininecessärer

Dom är små, dom är söta och dom är mycket svåra att låta bli att sy. Dock är det lite svårt att hitta något bra att fotografera dem med så man ser hur små dom är. Men tänk er ett läppstift och en näsduk sen är den full.
Länkar idag till bambisyr/Eva J och hennes Visa och berätta måndag. Förutom att Eva har massor fint att visa så är där många bloggtips med massor av inspiration.
Men håll nu i hatten för nu kommer det en bildkavalkad på mininecessärer. Först ut är en i det underbara "brevtyget" som jag köpte hos Butik Annalunda i Förslöv. Hade jag haft pengar skulle jag köpa en hel rulle av detta.


Grått foder har den och som ni ser är den INTE stor.


Även rostyget kommer från Anna. Rosa foder i denna.


Detta är ett Tilda-tyg och den har vinrött foder.


Ett blomtyg i blått som är köpt hos Gittes. 




Här är hela den lilla samlingen. Dom är som små karameller och man kan sy och dekorera dem hur man vill. Jag har mönstret och du får det gärna om du mailar mig.


Nu ska jag och min dumma högerarm till farbror doktorn, har haft tennisarmbåge i 1,5 år och är så trött på värken. Varför varar inte roliga saker lika länge som tråkiga? Må så gott!

onsdag 7 maj 2014

Massproduktion

En rejäl hög med diskhanddukar på campingtemat har det blivit. 12 st med husbilar och 10 st med bil+husvagn närmare bestämt. Inte utan att man känner sig lite nöjd när man broderat, klippt rent och strukit dem så de är klara att "lägga på lager".


Roligt att kombinera färgerna på bilarna och husvagnarna. Den som inte hittar sin färg får höra av sig så syr jag upp efter önskemål.


On the road again!!


Husbilshanddukarna finns med beige, blå, grå och vinröda detaljer. Även här syr jag upp om man saknar "sin färg" eller vill ha annan färg på handduken.




Idag har maskinen gått varm med jäsdukar och så har jag sytt några fler mininecessärer. Det går inte att låta bli de där necessärerna helt. Må så gott!

måndag 5 maj 2014

Jajjamen fler necessärer

Det har blivit tre necessärer till. Så fort jag tror att jag har sytt färdigt alla necessärideér så kommer jag på någon ny modell jag måste prova. Men det är ju så roligt. Och samtidigt som jag matar arbetshästen med broderier och tråd så kan jag använda tiden att sy dessa små roliga skapelser.
Tygerna känner ni igen från förra inlägget - de var en del av dem jag köpte hos Butik Annalunda - och jag har tagit mod till mig att klippa i dem. Underbara tyger!!!

Först ut är en romantisk variant med beige foder. Måtten är ca 18 cm breda och 13 cm höga. En lagom storlek att ha i handväskan till diverse smått och gott.


Se den söta ballerinan som pryder dragkedjan.


Nästa är en färgstark retronecessär med orange foder. Häftig tycker jag.


 Och en i det vackra tyget med brev och frimärke i trycket.


Grått foder har den.


Här är hela samlingen. En brokig skara må jag säga.


Imorgon fortsätter jag att sy några necessärer men dessa MÅSTE bli de sista för jag har så mycket annat som måste sys. Länkar till Bambis fina blogg som har Visa och Berätta måndag. Må så gott.

fredag 2 maj 2014

Disktrasor och inköp

Jag försöker att beta av de olika sakerna som behöver kompletteras till min sommarmarknad och nu är disktrasorna färdiga. Men det finns mycket mer som behöver sys upp. Nu gäller det bara att jag är lite strukturerad och inte svävar iväg med saker som jag tycker är roligare än massproduktion att hålla på med. För det finns det ju en del och jag hade bl.a gärna satt fingrarna på en Tilda-materialsats som legat orörd alldeles för länge i mitt syrum. Men den får ligga som en belöning efter idogt arbete.
Har märkt att det är disktrasor med text som säljer bäst så det fick bli ett gäng av dem.


Go och gla!


Förresten har jag glöm att skriva om alla fina tyger jag hittade när jag var hos Anna i Förslöv och hennes underbara Butik Annalunda. Tur jag hade en hungrig son med mig annars hade jag väl gått där ännu. Hennes butik är som en STOOOOR godisbutik och man MÅSTE ha bestämt sig för en köpgräns innan man tar i handtaget annars kan det gå riktigt illa.
Kolla in dessa söta, romantiska tyger. Helt makalöst fina och nu ska jag bara vilja klippa av dem också. Ibland är det svårt.


Några tyger med text och så lite bra-att-ha grejor. Den där sprätten med gummihatt har jag velat ha länge. De där trådarna som blir kvar i tyget är ju så j--la svåra att få tag i. Det är tydligen en svensk kvinna som uppfunnit den och den har redan blivit en storsäljare världen över. Heja Sverige!


Och detta superduperfina tyget hittade jag i en rea-korg utanför butiken när jag skulle köra hem så det var bara till att gå in igen. För jag blev helförälskad i detta färggranna 70-talstyg. Och det var nästan en hel meter i biten. Oj vad mycket häftigt jag ska sy av det.


Sen ville jag passa på att klämma och känna på hennes olika vaddsorter. Det är så svårt att få en uppfattning på de olika vaddsorterna på nätet. Jag fastnade för den sorten som hennes trogna kunder har döpt till Anna-vadden (har tyvärr glömt vem det var som tillverkade det).  Den har hittills inte gjort mig besviken, det är bara jag som behöver öva på det där med att sy med tyg-vadd-tyg. Ett mönster från Anni Downs ropade också på mig och det var mest för de fina broderierna. Älskar hennes änglar.


Nu ska jag hämta upp en hög med broderade diskhanddukar och sätta mig på uterummet och klippa trådar. Tråkigt jobb men skönt när det är avklarat och man kan stryka dem fina och lägga undan dem. Ha en skön helg. Må så gott.