måndag 30 mars 2015

Gå-bort påsar

De här påsarna jag syr har blivit väldigt populära att använda istället för presentpapper eller presentpåsar. De ger helt klart presenten en lite annorlunda touch. De rymmer ju en del och man kan fylla dem med ganska många olika saker. Så här blev de tre som blev klara i helgen.






Med detta lilla inlägg länkar jag till bloggen bambisyr-evaj och hennes Visa och Berätta Måndag. Hoppas ni alla får en bra påskvecka. Må så gott!


torsdag 26 mars 2015

Ägghöna

Gunilla med bloggen http://nillassykatt.blogspot.se/ hade sytt ett gäng av dessa hönor och jag blev lika förtjust i dem i år som i fjor när jag såg dem på någon blogg (vilken kommer jag inte ihåg). Jag kollade med Gunilla var man kunde hitta mönstret och till min stora lycka hade jag just den boken i min bokhylla.  Då slog det mig att jag köpte den redan förra våren när jag såg den här underbara hönan men så hann jag tyvärr inte sy den då. Men i år så har även jag en ägghöna att visa upp till påsk. Och jag tycker hon är så häftig. Eller är det en tupp? Man kan undra.



Det fick bli rörliga ögon på min för jag hade inte några pärlor som passade.


Här är boken som mönstret finns i. Och med detta inlägg så länkar jag till bloggen Majas paradis och hennes utmaning att sy något ur en bok man köpt.



Nu ska jag hålla kväll men måste få berätta att syrummet är mer använt än någonsin. Så roligt att ens alster är efterfrågade. Må så gott!

fredag 20 mars 2015

Kladdmajor igen

Fredagskväll och jag surfar runt på nätet för att försöka hålla mig vaken till klockan 23,00 då dottern ska hem från ett skoldisco som hennes klass arrangerar ikväll. Phu, det är sällan jag är vaken så länge.
Men kan ju passa på att förena nytta med nöje och skriva ett litet inlägg om hur jag häromdagen fick sådan lust att sy kladdmajor. Det började med att jag var inne på Jysk en runda och såg deras handdukar som hade kommit i riktigt häftiga färger. Så ett gäng fick följa med hem och sen var det kört. Här nedan ser ni resultatet av mitt kladdmajemaraton.

Först ut blev ett par med påskinspiration


Och så några med blommor. Pelargonian blev helt underbar.

En liden liden gåsapåg från Skåne, som Edvard Persson sjöng. Blev osäker på vilken färg han egentligen ska ha på västen så det fick bli två olika.


Dessa två är gamla godingar som fick hänga med en gång till. Grå är ju en tacksam färg på handduken vid spisen.



Här är hela samlingen packad och klar.


Det roliga med denna hobby är att fantasin kan få flöda fritt och man kan skapa i de färger som man är sugen på just den dagen. Trevlig helg på er. Må så gott!


tisdag 17 mars 2015

Fiffigt, eller hur?

När jag nu inte fick jobbet så får jag jobba på i syrummet istället. Och där inte några långa beslutsled och tester eller provanställningar. Där är det jag som bestämmer och där gör jag lite som jag vill.

Det jag ska visa nu är ytterligare en sådan sak som legat i lilla hjärnan och mognat under en tid. Och så en dag när jag var på loppisen så hittade jag den där sista detaljen som gjorde att jag kunde börja spåna på min idé. Prototyper sys dock inte i några viktigare/dyrare/finare tyger så jag dök in i tyghyllan och hittade en gardin som jag sydde till husvagnen som aldrig kom upp för jag byggde en våningssäng vid det fönstret där den skulle hänga.


En stuvbit av textilvaxduk.


Det var denna rulle med kabel jag hittade på loppisen för 5 kr. Kabel som av tidens tand blivit lite styvare än ny kabel och det passar perfekt till mitt projekt.


Och när ni ser denna bild så tänker ni "Jaha, en tygkorg med hank, det är väl inte något nytt i syhistorien?" Och nej det är verkligen inte något nytt men det den ska användas till är lite annorlunda. Scrolla nu ner snabbt till nästa bild så ser du vad det är jag är så nöjd med.


En papperskorg till bilen!!!!!!
Till parkeringsbiljetter, halstablettspapper och annat smått som annars lätt blir nerknycklat i facket i dörren. Även om den är fodrad med textilvaxduk så kan man lätt sätta en påse i den och slänga fruktskrabbor, glasspapper och annat kladdigt och så kan man istället kasta påsen när den är full (och säkert luktar illa).



Kabeln är formad till en ring och är insydd längst upp för att hålla papperskorgen "öppen" och lätt att kasta ner skräp i. Ibland får man sträcka lite extra på sig när man är nöjd med resultatet. Och jag är jättenöjd! 
Fast det är tisdag så länkar jag till bambisyr-evaj som har sin Visa och berätta måndag öppen idag också. Jag vill ju så gärna visa upp min papperskorg.
Må så gott!

torsdag 12 mars 2015

Besviken!!!!!

I tisdags fick jag reda på att jag inte fick jobbet jag sökt. Det har stått mellan mig och en till nu mot slutet och tyvärr fick inte jag det och den besvikelsen är STOOOR. Det var ett jobb som jag verkligen ville slänga mig in i med liv och lust men som jag tyvärr inte nådde ändra fram till. Och ska jag vara ärlig så är det bättre att bli bortsållad bland 400 ansökningar än att vara den som förlorar av två. 50 procents chans kan vara bra i många läge men INTE när man förlorar.

Hela tisdagen gick i tårar och igår tygtröstade jag mig. Och när man då inte är på topp så får man välja att sy sådant som man till hundra procent vet att man reder ut. Annars är risken överhängande att man bryter ihop fullständigt. Och är det något jag faktiskt reder ut så är det ju dom kära necessärerna. Så det fick bli några sådana att sy in sorgen i.
Så håll i er för här kommer en necessärkavalkad.






Och så har vi kommit till den tiden igen när vårsolen tittar fram och det inte bara går lätt att gå ner till syrummet i källaren. Samvetet gnager och säger att man borde sticka ut näsan lite men det får bli en annan dag. Jag har en del roliga projekt på gång och måste sysselsätta mig för att komma över det här nederlaget. Må så gott!

måndag 2 mars 2015

Tasstrasor

Vinter och även vår kan vara en blöt, kladdig historia för våra fyrbenta vänner. Eller rättare sagt för hussar och mattar som inte vill ha hela huset eller bilen stämplat med våta och leriga tassar.
Jag tycker om att klura och skapa när det finns ett problem som måste lösas eller ett behov som måste stillas. Så ett gäng tasstrasor har det blivit med varierande texter på. Jag syr bara dessa på svarta eller mörkgråa handdukar, allt annat hade varit oerhört opraktiskt. Storleken finns både i 30 x 50 cm och 50 x 70 cm.

Med dessa länkar jag idag till http://bambisyr-evaj.blogspot.se/ och hennes fina blogg. Jag hoppas jag kan inspirera med mina maskinbroderade skapelser.




Jag har även försökt skapa lite ibland sociala medier och skapat en "Lonipe-sida" på Facebook Lonipe Design. Förhoppningen är att få upp intresset för det jag skapar så att jag blir av med lite av det jättelager som jag har här hemma. För jag menar - vem kan sluta sy liksom? Vem som helst är välkommen att gilla sidan. Må så gott!