lördag 27 september 2014

Jo jag syr fortfarande

Syrummet är inte igenbommat. Alla tre symaskiner/overlock arbetar men i det tysta. Jag är så trött på att sy saker som inte säljer och min fantasi har tagit slut. Med det skrivet förstår ni nog att den senaste marknaden inte heller gick något vidare.
Nej nu satsar jag på den där nischen som jag skrivit om innan - hundhalsband, koppel och tasstrasor. Har sytt upp några som vänner och bekanta fått till sina hundar så de kan utvärdera om de är användbara. Sen är tanken att jag ska försöka komma med på någon hundutställning m m så att jag kommer ut och visar upp vad jag har. Så nu håller jag tummarna för en helt ny värld för mig.




Fodrar halsbanden med antingen fleece eller bävernylon. Har sytt upp några tasstrasor också men inte hunnit fota dem ännu.
Och så har jag fått sug efter att sy lite kläder till mig igen. En tröja ligger halvfärdig i källaren och fler är på gång i huvudet. Så syrummet är inte igenbommat, det är bara mitt självförtroende som får sig en knäck när det inte går som jag hoppas på marknaderna och då blir här lite tyst på bloggen. Må så gott!


lördag 6 september 2014

Tänt var det här

Nu är det lastat och packat och klart till morgondagens marknad. Det senast tillskottet i mitt "sortiment" är att jag dekorerar burkar med tändbriketter och det var det jag skulle ha tändarna till. Tyckte det kunde vara praktiskt att sälja som ett komplett kit så man kan tända på var man än befinner sig.
Så här blev dom. Vill varna känsliga läsare för vågade bilder/texter.







Om jag ska våga tro på vädergissarna (SMHI) så ska det FAKTISKT bli fint väder imorgon. Hoppas hoppas. Må så gott!


torsdag 4 september 2014

Dags igen

Nu på söndag är det så dags för marknad igen - skam den som ger sig. Det är dags för byamarknaden i Vittskövle som jag stod på i fjor också (i blåst och regn) och det är en välbesökt marknad för att vara en sådan liten by (och snälla håll nu tummarna för vädret) Nu kan ju vän av ordning tro att jag ramlat och slagit huvudet eftersom jag blev så besviken efter marknaden i somras men jag fick ett peppande samtal av en handarbetsvän häromdagen och efter det och lite funderande så ska jag se om jag kan ta mitt syende till en annan nivå. Kanske nischa mig lite. Hjärnan får jobba lite och tiden utvisa vart det bär hän men som en liten början på detta har jag startat upp en facebookgrupp LoNiPe Design där man lättare kan se vad jag skapar och säljer, som en butik ungefär. Den är öppen för alla med förhoppningen att den ska spridas.
Men tills jag kan ta itu med det nya så har jag först en marknad som jag ska göra det bästa av. Sadelskydden har sålt en del så ett par dagar har ägnats åt att komplettera lagret på dessa. Många tyger/modeller är gamla favoriter men några kombinationer är nya. Sadelskydden är väldigt roliga att komponera och sy. Så varsågod här kommer en liten bildkavalkad på nytillverkade rumpvärmare.






















Har sytt en nyhet till marknaden också men måste till affären först och hitta snygga tändare innan jag kan visa er vad det är. Under tiden kan ni ju alltid fundera vad det är och skriva era gissningar bland kommentarerna. Må så gott!

måndag 1 september 2014

Hundhalsband

Någon hade sett mina nyckelband med text på och undrade om jag kunde göra namnband till hennes hundar. Hon ville ha hundens namn och sitt telefonnummer broderat på bandet så om någon hittar hennes hund på villovägar så kan de ringa henne. Klart jag vill prova sy något sådant. Dock vill jag vara väldigt tydlig med att de inte får användas som koppel då jag inte har de rätta sakerna hemma ännu och inte vill bli skyldig till att någon hund springer bort p g a det jag sytt. Men vem vet det är kanske en ny nisch för lilla mig - att sy hundhalsband. Hm får nog fundera på det.
Så här blev dessa i alla fall.



Efter morgonens promenad ska jag nu ner i syrummet för nu har nya ideér snurrat in i huvudet. Må så gott!