söndag 21 april 2013

Något annat

Ja som så ofta kommer "något annat" mellan ens planer och verkligheten. Jag brukar vara noga med att göra en sak klar innan jag börjar på något annat. Nu var det ju tänkt att ALLA kuddarna skulle bli klara MEN det kom en balklänningsmakover och några gardiner till svärmor mellan de där planerna.  Ja ja det är ingen som tar ifrån mig alla bitar som ligger tillklippta till kuddarna så de blir säkert klara någon dag. MEN så kom ett underbart vårväder också som jag inte var beredd på och då blev det vårstädning i trädgården och lite sol på näsan som ytterligare kom mellan de där planerna. Och den där solen är ju så efterlängtad så då är det väldigt lätt att strunta i sina planer. Kvällarna är dock än så länge kalla så då är det lätt att gå ner i det varma syrummet och fixa och trixa lite.
Medans man syr gardiner kan ju alltid broderimaskinen få arbeta lite. Denna gången blev det några diskhanddukar med broderier i mörkt grå.







Inte världens mest glamorösa inlägg i min blogg men jag ville bara titta in och visa att jag skapat lite trots alla "något annat" som kommit emellan. Får se om planerna och livet går hand i hand så att ni kan få se resten av kuddarna i nästa inlägg. Kaaaanske. Jag lovar inget.
Må så gott.

söndag 7 april 2013

Några färdiga

Då har jag minsann fått hälften av kuddarna färdiga, dem som ni fick se i beståndsdelar i förra inlägget. Otålig som jag är lägger jag upp bilder så fort jag bara hinner.
På något vis har jag fastnat i det svart-vita och jag gillar det. Det är väl nåt med kontrasterna som tilltalar mig. Får se om jag någon gång framöver kan ta mig ner bland de kulörta trådrullarna och göra kuddar/motiv med lite färg på. Nåja, så här blev det denna gången. Måtten är 40 x 40 cm fast dom ser gigantiska ut på bilden.




Brodera vitt på vitt är väldans snyggt men ack så svårt att fotografera. Motivet är lite snirkliga hjärtan med texten Amore Vincit Omnia (Kärleken Övervinner Allt).


Ha en fortsatt skön söndag så går jag ner i min sykällare igen eftersom våren bestämt sig för att inte komma denna helgen heller.

torsdag 4 april 2013

Sneak peak

Så här kan en skapande process se ut i min värld.. Tygbitar till höger och vänster och några med broderier på och huvudet fullt av ideér. I detta skede är jag knappt kontaktbar och svarar jag på en fråga så blir det med nått mått eller nån färg eller något annat obegripligt.



Just detta på bilden ska så småningom bli kuddar. Förhoppningsvis kommer bilder på dessa inom en snar framtid.

måndag 1 april 2013

Ljuslyktor

Idag har jag roat mig med att sy några värmeljuslyktor. Säkert inte rätt tid för ljuslyktor men sen å andra sidan är det inte rätt tid för snö och minusgrader i Skåne heller så här års. Såååå kan vädret vara ur led så kan jag.

Motiven blev lite varierande. Först några motiv från djurvärlden. Fjärilar och andra flygfän är populära motiv bland inredningsdetaljer har jag sett så det var jag också tvungen att prova.



Sen fick det bli en fransk lilja och en kungakrona. Gångbara motiv lite varstans.



Och så ett frimärke och en fransk poststämpel i lite gammal stil.



Blir helmysigt sken från dessa ljuslyktor när det är mörkt. 
Ha en fortsatt skön annandag påsk och hoppas ni inte blivit allt för lurade denna 1:a april.